200sx omslag
200sx omslag

Drømmebiler til en billig penge

Det må bare jobbes litt først: Her er en Pontiac, en Opel og en Nissan.

I denne bruktbil-runden har vi funnet tre helt forskjellige biler. En amerikansk, en tysk og en japse. Alle med påbegynt oppussing / restaurering, men ingen av dem er - av forskjellige grunner - ferdigstilt.

Er du på utkikk etter noe å fylle fritiden og garasjen med? Ja, da har du noen gode alternativer her, med forskjellig vanskelighetsgrad

1956 Pontiac Star Chief Convertible. Kr. 125 000,-

Pontiac
Pontiac

For å se hele annonsen, klikk her:

Pontiacen er dessverre ikke like fin som på åpningsbildet. Men den kan bli det, med en god dose tålmodighet, et fornuftig sted å stå og ikke minst med en velfylt verktøykasse.

Jeg vil vel også påstå at du skal ha skrudd litt før du går løs på dette prosjektet. Mye jobb er gjort, og etter hva jeg kan bedømme av bildene ser det bra gjort ut også. Men mye jobb gjenstår fortsatt her. Dette er rundens desidert mest arbeidskrevende bil, men så blir det også den fineste når den blir ferdig.

En Star Chief Convertible er et ekte amerikansk bil-ikon og et dollarglis med sin massive krom-front. Nesten helt på høyde med 55–57 Chevy spør du meg! Dette er første generasjon Star Chief som ble bygget mellom 1954 og 1957 - og som todørs cabriolet også den klart mest populære.

Kristian som eier bilen har fått tilbud om noe annet morsomt og selger derfor Chiefen.

Les også: Pontiac forsvinner ut i solnedgangen


1983 Opel Monza GSE. Kr. 20 000

Monza
Monza

For å se hele annonsen klikk her:

Dette er allerede en Opel-klassiker. Og det faktum at tidligere eier er biloppretter virker lovende på den store jobben som allerede er nedlagt her med rustsveising etc. For disse bilen er gode på å ruste, det skal de ha!

Men dessverre for bilen kom et hus i veien og tok oppmerksomheten vekk fra den, men da har altså du muligheten...

Litt sparkling, sliping og lakkering samt en del montering er det som gjenstår her. Har man et godt sted å jobbe, er dette et perfekt vinterobjekt, spør du meg. Og bilen er jo en av Oples flotteste noensinne, og er neppe noen dårlig investering heller. 3-liter rekkesekseren under panseret yter 180 hk, og denne bilen har en manuell Getrag girkasse.

Les om Opel Lotus Omega her:1991 Nissan 200 SX. Kr. 49 900

200SX
200SX

For å se hele annonsen, klikk her:

200 SX er populære biler, ikke minst i gatebil-miljøet. Men den er kanskje litt anonym for enkelte? Her får du en bil med bortimot unik kilometerstand, og som vil være alt annet enn anonym når den blir klar.

Ikke bør det være mye jobb å få den ferdig heller. Her snakker vi stort sett bare kosejobb, med litt lakkering og montering, samt en tur i banken for å betale litt avgifter. For meg ser det ut som både motorrom og interiør er i en nærmest unik nybil-forfattning - og det er ikke å forakte. Det gjør 200SX-en til det vi må kunne kalle et ganske enkelt prosjekt.

Denne bilen bør - med riktig eier - absolutt kunne bli klar til høstens stor Broom-happening på Hellerudsletta i oktober! Får vi se den der?

Norges beste kvinnelige drifter kjører 200 SX - les mer her