Volkswagen Sharan 1997
Volkswagen Sharan 1997

Bruktbilene fra Helvete: VW Sharan/Ford Galaxy

BRUKTBILENE FRA HELVETE: Bli med å stemme i vår store kåring - i dag: VW Sharan/Ford Galaxy.

Benny Christensen har lang erfaringen innen bilbransjen, både som bilselger, bilmekaniker og innen diverse andre stillinger. Han er Broom sin bilekspert, og sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no har han plukket ut 20 kandidater til tittelen: "Bruktbilen fra Helvete."

Nå er det opp til deg å stemme fram én vinner!

Kandidat 8: VW Sharan/Ford Galaxy/Seat Alhambra

Les mer om bruktbilene fra helvete her

Toppakninger er forbruksvare...

Hva skjer når VW og Ford setter seg ned og bestemmer seg for å bygge en bil kun bestående av de dårligste delene fra hver produsent? Jo, resultatet blir hetende VW Sharan, Ford Galaxy - og etter hvert Seat Alhambra. Different labels – same shit, for å si det på godt norsk.

Da jeg jobbet som bilselger og det ble spørsmål om innbytte av en av disse, var det bare å ta den tunge veien inn til salgssjefen. Selv om jeg visste – og forsto – at svaret ville bli et blankt NEI. Det ble å sette seg ned ved telefonen og høre om det var en eller annen oppkjøper som var dum nok til å gi et skambud.

Særlig TDI med automatgir – den verste av dem alle - har gitt mang en familiefar med stram økonomi søvnløse netter...

Tiptronic/Automat: Hold deg unna denne girkassa. Kan ryke på veldig kort kilometerstand, og det er svinedyrt å fikse/bytte.

Motor: Spesielt på 1,9 TDI må man være MEGANØYE med oljeskift og vedlikehold. Allikevel kan man få problemer. EN vanlig feil er at turboen ryker.

Styring: Servoen kan være litt av og på i regnvær på grunn av at vann trenger inn i hullet til tauekroken, og gjør servoreima glatt.

Elektrisk: Vann kan trenge inn hvis dreneringen ved pollenfilteret ikke blir rengjort regelmessig. Dette kan igjen oversvømme sikringsboksen. Dette kan føre til mange forskjellige feil, blant annet at vinduene går opp og ned av seg selv - og en sentrallås som fungerer etter innfallsmetoden. Irr og rust i sikringsboksen er aldri bra!

Mer elektrisk: Skruer kan være løse på ledninger tilknyttet batteriet. Dette fører til forskjellige feil.

Aircondition: Kompressoren kan ryke. Forholdsvis dyr å bytte.

Interiør: Generelt dårlig kvalitet i interiøret kan føre til at ting løsner eller går i stykker. Alt fra solskjermer til høyttalerdeksler.

Dårlig gassrespons: Vakumpumpe ryker på grunn av at vann trenger inn.

Radio: En mulig konstruksjonsfeil gjør at antenneforbindelsen kan være dårlig. Ikke den alvorligste feilen man kan ha, men allikevel.

Kvaliteten på disse bilene var nesten katastrofalt dårlig i starten. Det ble noe bedre etter hvert, særlig et godt stykke inn på 2000-tallet. Vi har hørt om eiere som knapt har hatt et eneste problem med bilen sin, men de er i solid mindretall. De fleste roser den for god plass og fin fleksibilitet, men blir veldig stille når praten kommer inn på feil og problemer.

Les om SUV-ene fra Helvete her

Stem på din kandidat til tittelen "Bruktbilen fra Helvete"

3251671

Hva mener du er bruktbilen fra Helvete? Skriv i kommentarfeltet under