VILLE SVINDLE DEG: Flere personer er pågrepet etter at det ble montert skimmingutstyr på minibanker i Bergen (illustrasjon). (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
VILLE SVINDLE DEG: Flere personer er pågrepet etter at det ble montert skimmingutstyr på minibanker i Bergen (illustrasjon). (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

To menn arrestert i Bergen - skulle svindle minibanker

To østeuropeiske menn er pågrepet etter at det ble montert skimmingutstyr på minibanker i Bergen sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Totalt fem personer har vært anholdt, men vi har to menn i fengsling forvaring mistenkt for å ha drevet med skimmingaktivitet, sier jourhavende politiadvokat Rune Malt ved Bergen sentrum politistasjon til tv2nyhetene.no.

De pågrepne er to østeuropeiske menn født i 1978 og 1982, opplyser politiet til tv2nyhetene.no. De blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag eller tirsdag.

– Det er noe som vurderes fortløpende nå, bekrefter Malt.

Les også: Advarer mot nye skimming-bander

Skimmingaktivitet

Det var Nordeas alarmsentral som søndag varslet politiet om at det var montert skimmingutstyr på Nordeas minibank på Vågsallmenningen.

Det er ikke kjent om noen minibankkunder har blitt utsatt for svindelen.

– Vi har fått opplysninger fra banken om at det etter all sannsynlighet har foregått skimming eller forsøk på skimming her, men om mennene har fått noe utbytte eller ikke vet vi foreløpig ikke, sier politiadvokaten.

Les også: Forskere: – Lett å manipulere nye bankkort

Sjekkes opp mot andre saker

To personer ble pågrepet ved et kjøpesenter i sentrum søndag formiddag. Senere på dagen ble tre menn pågrepet på Vågsallmenningen og innbrakt til Bergen sentrum politistasjon, skriver bt.no.

– Vi har ikke funnet noen holdepunkter for å holde de andre tre mennene her. Derfor er det nå to som er anholdt, sier Malt.

Men politiet utelukker ikke flere pågripelser.

– Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, men vi har ingen flere personer i søkelyset nå. Men vi sjekker om mennene kan knyttes til lignende forhold andre steder i landet.

Informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang, sier de ikke er ukjent med minibanksvindel ved hjelp av skimmingutstyr, men at de ikke har hørt om det aktuelle tilfellet i Bergen.