Sylvain Chavanel (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Sylvain Chavanel (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)

Dette er Tourens mest aggressive rytter

Sylvain Chavanel belønnes for en fantastisk innsats.

Quick-Step gikk inn i årets Tour uten superstjernen Tom Boonen. Forventningene var lave, men det belgiske lagets franske stjerne har stått frem som en virkelig leder.

Sylvain Chavanel fikk kraniebrudd under Liege-Bastogne-Liege tidligere i vår og få trodde han kunne bidra med mye i Touren. Men avbrekket gjorde at han kom til start i Rotterdam med mye overskudd etter at han hadde syklet seg i form i Sveits rundt.

Han gikk i brudd på den tredje etappen og kunne triumfere i Spa med fersk ledertrøye på ettersom resten av feltet ventet på sammenlagtfavorittene etter en massevelt.

Alt om Touren: Lag/rytterne | resultater | etappene | sendeskjema | video

Chavanel mistet ledertrøyen dagen etterpå, men gikk igjen til angrep på etappe nummer sju til Station des Rousses og tok lagets andre etappeseier og var på nytt i gult. Selv med to seire fortsatte Chavanel å gå i brudd og forsøke å angripe.

Derfor er han nå kåret til årets mest aggressive rytter i Tour de France. En fin premie for å sikre at Quick-Step kom fra Touren med æren i behold. i tillegg har han fått ny toårskontrakt med laget.