113 personer tatt for drikking på offentlig sted

I første halvår i år ble til sammen 113 personer anmeldt for drikking på offentlig sted i landets tre største byer Oslo, Bergen og Trondheim. I de tre byene bor det til sammen nesten 1 million mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det lave antallet som er tatt for drikking på offentlig sted viser at politiet ikke har ressurser eller kapasitet til å håndheve forbudet mot å drikke alkohol på offentlig sted, som gater, parker og strender, skriver Aftenposten.

– Bestemmelsen praktiseres etter gjeldende lovverk, men politiet har ikke kapasitet til å slå ned på all offentlig drikking i parker, sier politimester Anstein Gjengedal i Oslo.

I Oslo ble 62 personer tatt for drikking på offentlig sted i første halvår i år. I samme periode i fjor ble 10 personer tatt for det samme. I Bergen ble 39 personer anmeldt for alkoholdrikking på offentlig sted i årets første halvår. Det foreligger ikke tall for samme periode i fjor.

– De fleste anmeldelsene rammer personer som i sin beruselse er på vei mot en utagerende oppførsel i det offentlige rom, sier stasjonssjef Rune Solbakken ved Bergen sentrum politistasjon.

I Trondheim ble tolv personer tatt for drikking på offentlig sted i første halvår i år, mot seks personer i samme periode i fjor. Innsatsleder Erik Bang Danielsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim skrev i et debattinnlegg i magasinet Politiforum i begynnelsen av juli at han tar til orde for å fjerne forbudet mot drikking på offentlig sted.

Han får støtte fra ungdomspolitikere på høyresiden. Fremskrittspartiets Ungdom og Unge Høyre mener loven er unødvendig, og at politiet ikke bør kaste bort ressurser på slike oppgaver. (©NTB)