Alexander Mathisen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Alexander Mathisen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Mathisen: - Alltid spesielt å score mot Vålerenga

Nå tror matchvinneren at Aalesund kan klare medaljeplass i år.

Aalesund - Vålerenga 1-0
Referat i livesenteret

Color Line Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Alexander Mathisen er flasket opp i Vålerenga. Derfor føles det litt spesielt å score mot gamle kjente.

Les også:Mathisen senket gamleklubben (video)

Scoringen mot gamleklubben var hans tredje siden overgangen foran 2008-sesongen.

- Det er litt spesielt, i hvert fall når du har vært i Vålerenga hele livet. Så det er litt blandede følelser å score mot dem. Jeg har et godt forhold til Klanen og klubben, men mål er mål og det er alltid godt å score. Man tenker ikke så mye på det i kampens hete, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

Glad for å spille kant
Mathisen ble flyttet frem som høyre kantspiller i kampen mot Vålerenga, etter å ha vikariert i forsvaret en periode. Det var en kjærkommen endring for 23-åringen.

- Det var morsomt å få spille oppe igjen nå. Nå har vi hatt en del skader, så jeg har spilt back de siste kampene. Før ferien følte jeg at jeg hadde en god flyt offensivt og fikk scoret noen mål, men etter ferien har jeg spilt back på grunn av skadene. Nå fikk jeg spille kant igjen, og da var det godt å score, smiler Mathisen.

- Det stod mellom han og Pablo. Vi traff med den. Alex er en god avslutter når han er i form, sier Kjetil Rekdal.

Hvisker om medaljer
Nå håper Alexander Mathisen på medaljer til høsten.

- Vi snakker ikke så høyt om det, men jeg tror nok alle sitter med følelsen av at vi kan klare det. Vi ser hvordan vi spiller mot Vålerenga, som er et av de beste lagene i Tippeligaen. Jeg tror nok alle har ambisjoner om å komme så høyt som mulig i år, sier Mathisen.

Den ambisjonen deles av treneren.

- Dette er ultimate – gigantiske poeng å ta for oss her i dag mot Vålerenga. Vi har et vanvittig borteprogram igjen, og vi bruker fjerdeplassen som motivasjon. Det kan gi europacup neste år. Vi er med i kampen med tolv runder igjen, så får vi se om vi klarer å henge med innover, sier Rekdal.