Vaginasmugler dømt til 45 dagers fengsel

En 19 år gammel kvinne fra Nigeria ble fredag dømt til 45 dagers fengsel for å ha forsøkt å smugle 20.000 euro gjemt i vaginaen. Kvinnen ble stoppet onsdag av tollerne på Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener pengene stammer fra en eller flere straffbare handlinger. Kvinnen ble stanset av tollerne på Gardermoen onsdag da hun skulle være med et fly til Amsterdam.

Dømt

To dager senere ble hun dømt i Nedre Romerike tingrett. Der erkjente hun uaktsomt heleri av pengene, skriver Romerikes Blad.

– Hun hadde vel sett for seg at det var dette hun skulle bli tiltalt for. Hun trodde egentlig at det var et brudd på valutalovgivningen. Men nå har hun skjønt alvoret i saken og at pengene kunne være midler fra straffbare forhold, sier kvinnens forsvarer Gard A. Lier.

Drar til Nederland

Kvinnen samtykket i at saken ble avgjort ved tilståelsesdom. Hun ble sendt direkte til 45 dagers soning i Bredtveit fengsel etter at dommen falt fredag. Kvinnen drar deretter hjem til Nederland i tide til å rekke studier som starter der.

Bad om 60 dager

Politiet ba om fengsel i 60 dager, men godtar rettens avgjørelse.

– Vi har godtatt dommen selv om vi ikke fikk gehør for vår påstand. Vi har kommet fram til at det er mest hensiktsmessig at 19-åringen får sonet dommen og blir ferdig med saken, sier politiadvokat Marianne Klausen i Romerike politidistrikt.

Politiet kom seg aldri noen vei videre i saken i jakten på eventuelle bakmenn for pengene og vet dermed ikke hvor pengene kom fra eller hvem de eventuelt skulle leveres til. Klausen sier at etterforskningen har stoppet siden det er falt dom i saken. (©NTB)