Basehoppulykke ved Kjerag i Rogaland

En basehopper havnet i fjellveggen ved Kjerag i Rogaland etter et mislykket hopp. Tilstanden er ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Basehopperen ble hengende fast 400-500 meter ned fra hoppstedet da noe gikk galt under hoppet. Fallskjermen løste seg ut rett før ulykken.

Det var ikke mulig å hente ut mannen med redningshelikopter, og mannskap fra Norske alpine redningsgrupper ble tilkalt for å ta seg ned til den skadde.

Klatrere inn i redningsaksjonen

– Klatregruppen som rappellerer seg ned vedkommende er fremme nå. Så starter arbeidet med å få hentet ham opp, sier Eric Willassen, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS), til tv2nyhetene.no ved 18-tiden.

– Er det sett noe tegn til liv?

– Nei, meldingene vi har fått går ut på at det ikke er noen bevegelse, sier Willassen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.21 lørdag ettermiddag.

– Han traff fjellveggen. Tilstanden til personen er ikke kjent. Vi har forsøkt å hente han ut med helikopter, men det har ikke vær mulig, sier operasjonslder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt.

– Det har heller ikke vært mulig å komme i kontakt med den skadde som ligger på en fjellhylle, sier Tendenes til tv2nyhetene.no.

Siste: Basehopper (24) omkom i ulykke i Rogaland

– Erfaren basehopper

Leder i Stavanger B.A.S.E. Klubb, Stein Edvardsen, sier til Aftenbladet.no at vedkommende er en erfaren basehopper, men at mannen aldri har hoppet i Kjerag før.

– Han har utført omtrent 200 basehopp før, og det er snakk om en russisk mann i midten av 20-årsalderen, forteller Edvardsen.

Mannen skal ha undersøkt området og landingsstedet for to dager siden, før han hoppet i dag lørdag. Stavanger B.A.S.E. Klubb har retningslinjer for folk som hopper fra Kjerag for første gang, og Edvardsen sier at mannen hadde utført alt etter reglene.

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden, Ryfylke i Rogaland.