Drapssiktedes datter løslatt fra varetekt i Bodø

Datteren til en 55 år gammel drapssiktet mann i Bodø ble i Salten tingrett fredag løslatt fra varetekt. Den drapssiktedes søster må sitte ytterligere en uke i varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 55 år gammel mann ble 6. juli pågrepet og siktet for forsettlig drap på en jevnaldrende mann på Mørkved i Bodø. 55-åringen har erkjent å ha knivstukket mannen. Begge har tilhørt et rusbelastet miljø.

55-åringens søster og datter ble også varetektsfengslet i saken. De to ble fredag fremstilt for ny varetektsfengsling. Den drapssiktedes datter i 20-årene ble framstilt med begjæring om ytterligere en uke i varetekt. Men retten var uenig og løslot henne. Politiet vil ikke påklage løslatelsen, skriver Avisa Nordland.

– Min klient avviser beskyldningene fullstendig. Hun forklarer at hun ikke var til stede da drapet skjedde, sier kvinnens forsvarer Tor Haug.

55-åringens søster som er i 50-årsalderen fikk sitt rettsmøte gjennomført som kontorforretning fredag, og hun har dermed samtykket i å sitte fengslet i en uke til.

Politiadvokat Bjarte Walla hadde lørdag ingen kommentar i saken overfor avisen.

55-åringen har overfor VG Nett forklart at han hadde vært i basketak med den jevnaldrende mannen før drapet skjedde.

– Jeg skulle kaste ham ut, men han gikk til angrep på meg og min søster. Han slo meg over øret. Da tok jeg kjøkkenkniven og stakk ham i låret, sa 55-åringen til VG Nett samme dag han ble pågrepet. (©NTB)