Drapssiktedes datter løslatt fra varetekt i Bodø

Datteren til en 55 år gammel drapssiktet mann i Bodø ble i Salten tingrett fredag løslatt fra varetekt. Den drapssiktedes søster må sitte ytterligere en uke i varetekt.

En 55 år gammel mann ble 6. juli pågrepet og siktet for forsettlig drap på en jevnaldrende mann på Mørkved i Bodø. 55-åringen har erkjent å ha knivstukket mannen. Begge har tilhørt et rusbelastet miljø.

55-åringens søster og datter ble også varetektsfengslet i saken. De to ble fredag fremstilt for ny varetektsfengsling. Den drapssiktedes datter i 20-årene ble framstilt med begjæring om ytterligere en uke i varetekt. Men retten var uenig og løslot henne. Politiet vil ikke påklage løslatelsen, skriver Avisa Nordland.

– Min klient avviser beskyldningene fullstendig. Hun forklarer at hun ikke var til stede da drapet skjedde, sier kvinnens forsvarer Tor Haug.

55-åringens søster som er i 50-årsalderen fikk sitt rettsmøte gjennomført som kontorforretning fredag, og hun har dermed samtykket i å sitte fengslet i en uke til.

Politiadvokat Bjarte Walla hadde lørdag ingen kommentar i saken overfor avisen.

55-åringen har overfor VG Nett forklart at han hadde vært i basketak med den jevnaldrende mannen før drapet skjedde.

– Jeg skulle kaste ham ut, men han gikk til angrep på meg og min søster. Han slo meg over øret. Da tok jeg kjøkkenkniven og stakk ham i låret, sa 55-åringen til VG Nett samme dag han ble pågrepet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2