GOD STEMNING: Italias statsminister Silvio Berlusconi tok imot Russlands president Dmitrij Medvedev i Milano. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
GOD STEMNING: Italias statsminister Silvio Berlusconi tok imot Russlands president Dmitrij Medvedev i Milano. (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Russland vil ha med Italia på sitt eget Silicon Valley

Russlands president Dmitrij Medvedjev vil ha med italiensk næringsliv på å utvikle et eget Silicon Valley utenfor Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag tok Italias statsminister Silvio Berlusconi imot Russlands president Dmitrij Medvedjev i Milano.

Inviterte næringslivsaktører

Den russiske lederen benyttet anledningen til å invitere italienske næringslivsaktører til å være med på utviklingen av et industriområde likt det USA har fått til i Silicon Valley i California.

– Det er viktig at store europeiske land blir med på å skape grunnlaget for Russlands høyteknologiske økonomi, sa den russiske presidenten.

Skal bli mindre avhegige av olje og gass

Et av Medvedjev politiske hjertebarn er å bygge en industripark med bedrifter innen telekom, legemidler, kjernefysikk og romforskning.

– Praktisk talt alle disse sektorene er åpne for våre venner, sa Medvedev.

Målet er å få den russiske økonomien til å bli mindre avhengig av olje og gass, og myndighetene har øremerket nesten 35 milliard kroner til industrikomplekset, som skal ligge utenfor Moskva. (©NTB)