Jan Jönsson er uten Tippeliga seier i Stavanger. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Jan Jönsson er uten Tippeliga seier i Stavanger. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Stabæk: - Jönsson blir ut sesongen

Stabæk bekrefter at trener Jan Jönsson er inne i sin siste sesong som klubbens hovedtrener.

Stabæks supportere krever et klart svar fra klubben på trener Jan Jönssons fremtid.

Fansen vil ha en avklaring på om Jönsson blir Rosenborg-trener.

- Spekulasjoner vil ha det til at Janne Jönsson allerede har en avtale (skriftlig/muntlig) som gjør ham til en del av trenerteamet for Rosenborg fra neste sesong. Vi kjenner Janne Jönsson som en utrolig ryddig mann, men å lede Stabæk i en kamp mot Rosenborg, som faktisk når poengene regnes sammen kan avgjøre om RBK spiller Champions League (eller ikke) neste år, vil medføre en enorm interessekonflikt. Det vil bli sådd tvil om enhver taktisk beslutning hvis denne dobbeltrollen er tilstede.

Krever avklaring
- Stabæk Support kreves derfor at det kommer en avklaring i god tid før kampen på søndag, skrev de i en pressemelding torsdag.

Og:

- Det er uholdbart at Janne skal lede Stabæk i en kamp mot Rosenborg uten en avklaring. Enten leder han ikke Stabæk, eller han erklærer at han ikke blir trener for Rbk i år eller i 2011, sa Albert Bårnes, leder av Stabæk Support.

Dagen derpå kom Stabæks svar til fansen.

- Blir ut sesongen
Klubben bekrefter at Jan Jönsson er inne i sin siste sesong som trener på Telenor Arena - men understreker samtidig at svensken blir i Stabæk ut sesongen.

- Stabæk Fotball forstår Stabæk Supports frustrasjon rundt trenersituasjonen og at de først og fremst ønsker en avklaring nå, skriver klubben i en pressemelding - og slår fast følgende:

- Stabæk har lenge visst at Jan Jönsson ønsker nye utfordringer etter årets sesong. Han har da fullført sin kontrakt med oss, etter seks gode sesonger. Klubbens ledelse har ment og mener at Janne er den beste trener vi kan ha ut sesongen 2010. Denne vurderingen står fast. Både Sportslig Utvalg og spillerne er helt enige i at vi er best tjent med å ha Janne som hovedtrener og har full tillit til hans integritet og profesjonalitet.

Det er ventet at Jan Jönsson overtar som hovedtrener på Lerkendal ved sesongslutt. Verken Rosenborg eller Stabæk har imidlertid foreløpig bekreftet trenerovergangen.