Obama sikrer forlenget arbeidsledighetstrygd

Rundt 2,5 millioner arbeidsledige amerikanere kan nå få ledighetstrygden tilbake etter at president Barack Obama torsdag utvidet lovverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cirka 2,5 millioner amerikanere uten jobb har vært uten den lille, ukentlige støtten fra myndighetene i flere uker. Obamas signatur på vedtaket han fikk oversendt fra Kongressen innebærer at det nå formelt blir lov.

- Amerikanere som sliter med å finne seg arbeid og som strever med å hjelpe familiene sine kan nå endelig få støtten de trenger til å stå på beina igjen i disse tunge økonomiske tider, sa Obama.

Signaturen hans innebærer at de arbeidsledige får ukentlige utbetalinger til slutten av november. Utbetalingene gjelder folk som har vært uten jobb i mer enn seks måneder.

Bakgrunnen for saken er at de føderale myndighetene i Washington sender bevilgninger til delstatene i tider når arbeidsledigheten er høy. I mai var det slutt på pengestrømmen, og Obama skyldte på republikanerne for å trekke ut saken med å få sendt av gårde mer penger til de som har vært uten jobb i mer enn et halvt år.

Republikanerne har hevdet at de støtter utvidelsen av disse ekstrautbetalingene til de arbeidsledige, men har argumentert med at utgiftene må hentes inn ved å kutte på andre steder i stedet for å bidra til at budsjettunderskuddet vokser seg enda høyere. (©NTB)