raymond_680 (Foto: Leif Erik Kleppen)
raymond_680 (Foto: Leif Erik Kleppen)

Ap vil ha oppgjør med styrer med gullkantede avtaler

Partisekretæren i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, rister på hodet av Bård Mikkelsens totale godtgjørelse på 9,2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg synes dette gir gærne signaler. For meg høres 9,2 millioner vanvittig mye ut, uten at jeg kjenner denne saken. Men den summen er forferdelig mye penger, sier Raymond Johansen til TV 2.

Les også: Tidligere Statkraftsjef fikk pensjon til 23,5 millioner

– Skal ikke være lønnsledende

Men til tross for at staten er eier, mener partisekretæren at ansvaret ligger hos andre enn den rødgrønne regjeringen. Han tar nå et oppgjør med styrene i selskapene.

– Det er de ulike styrene som bestemmer dette, og der er det sikkert folk av ulik politisk avskygning som sitter. Men et sterkt signal til de styrene er at stalig ledere ikke skal være lønnsledene, og at det er viktig å gå foran som leder som et godt eksempel å vise moderasjon. Det er en del tilfeller hvor jeg ser at det ikke er tilfelle.

– Er ikke Statkraft som et heleid statlig selskap et eksempel på et selskap hvor regjeringen kan gripe inn?

– Det regjeirngen eventuelt kan gjøre er å gå inn å avsette styret, men det synes jeg at jeg som partisekretær i Arbeiderpartiet ikke har en rett til å uttale meg om.

Norges best betalte leder

Bård Mikkelsen var konsernsjef i Statkraft fra 2001 til 2009. Ifølge Statkraft årsrapport for 2009 fikk han utbetalt lønn og andre ytelser på 3,7 millioner kroner.

Totalt utgjorde lønns og pensjonsytelsene 9,2 millioner, noe som gjør han til en av Norges best betalte ledere i 2009.

Fra 1. sepetmber 2001 til desember 2009 fikk Mikkelsen utbetalt lønn og andre ytelser for totalt 24,2 millioner kroner. I samme periode betalte satte Statkraft av pensjonsytelser for 23,5 millioner kroner.

Se nyhetsreportasjen her:

442386