Justin Gatlin  (Foto: JEFF HAYNES/AFP)
Justin Gatlin (Foto: JEFF HAYNES/AFP)

Justin Gatlin er på vei tilbake

Justin Gatlin har sonet ferdig dopingutestengelsen 24. juli.

Nå det er helt klart at amerikaneren er på vei tilbake til friidretten igjen.

- Jeg føler det akkurat som om jeg skal ha mistet et barn, for jeg savner friidretten og konkurransene hver eneste dag, sier Gatlin til Los Angeles Times.

Han vant OL-gullet på 100-meteren i Aten i 2004. Året etter ble han verdensmester på samme distanse i Helsingfors. De siste to årene har han vært utestengt etter å ha blitt avslørt som dopingjukser, men han har trent hardt det siste året, og håper å kunne konkurrere mot slutten av sesongen.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg skal gjøre comebacket mitt. Det kan hende det skjer i Rakvere i Estland, i den estiske Grand Prix-finalen. Det er et fint stevne som pleier å samle rundt 2000 tilskuere, sier han. Dette stevnet skal gå 3. august, altså to dager etter at EM i Barcelona er over.

Arrangørene av de største europeiske stevnene har bestemt seg for ikke å invitere Gatlin til sine stevner, og sjefen for London Grand Prix, Ian Steward, sier at det absolutt ikke blir aktuelt å ha med amerikaneren i den britiske hovedstaden.

- Denne avgjørelsen har ikke noe med Justin Gatlin personlig å gjøre, men det har sammenheng med at de store stevnene i Europa var i ferd med å miste sponsorer på grunn av dopingondet, og det gjorde det vanskelig for oss som arrangører, sier Steward ifølge EME News. (©NTB)