Bred oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs fulgte torsdag den positive trenden i Europa og sluttet med en oppgang på 2,48 prosent til 359,77 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På hovedlisten steg verdiene i 38 selskap mens 11 falt og 9 forble uendret. På den brede All Share-indeksen gikk hele 86 selskap opp i verdi mens 30 gikk ned og 67 var uendret.

Omsetningen er fortsatt svært høy, årstiden tatt i betraktning. Mye kan tyde på at utlendinger er sterkt representert på Oslo Børs for tiden. Da vokser omsetningen raskt.

Denne uka har kursene samlet steget med 3,20 prosent og hittil i år er nedgangen redusert til 3,17 prosent. Et par gode børsdager til og hovedindeksen vil være i pluss for året.

For tredje dag på rad steg Orkla, men selv med en oppgang på 2 prosent knytter det seg stor usikkerhet til dette store selskapets fremtid. Internasjonale finansinstitusjoner anbefaler salg av Orkla med den begrunnelse at man ikke ser praktiske muligheter for at selskapet skal komme seg ut av solenergiindustrien med det første.

I en vurdering fra Goldman Sachs blir det også pekt på at kjeder over hele Norden satser på egne merkevarer, noe som kan ramme Orkla Brands. I så fall vil selskapet være truffet i sentrum av kjernevirksomheten.

Ifølge Reuters er årsaken til den positive trenden i EU-landene og i Oslo at de fleste tror rapporten om tilstanden i 91 av Europas banker er bedre enn fryktet.

Denne rapporten kommer etter børsslutt fredag, og er ventet å ville få stor innflytelse på den videre utvikling i de europeiske aksjemarkedene. (©NTB)