Stian Grimseth (Foto: TV 2/)
Stian Grimseth (Foto: TV 2/)
Stian Grimseth
Stian Grimseth

Grimseth føler med Erik Tysse

Stian Grimseth testet selv positivt på doping, men ble seinere frikjent. Nå håper han tvilen kan komme Erik Tysse til gode.

- Det var forferdelig tråkig å høre at han hadde avlagt en positiv dopingprøve. Jeg kjenner godt søsteren hans, Kjersti og Stefan. Det var en forferdelig tung nyhet å få, sier Stian Grimseth.

Men den tidligere vektløfteren kan godt forestille seg hvordan Erik Tysse har det nå. Grimseth testet under Sidney-OL i 2000 positivt på stoffet, nandrolon, men bedyret sin uskyld.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har brukt noen ulovlige midler, sa Grimseth da.

Og han ble frikjent da det ble klart at produsenten av kosttilskuddet Grimseth brukte ikke hadde nevnt stoffet, nandrolon i sin innholdfortelgnelse, men det var en tøff kamp.

- For meg tok det seks år før vi ble ferdig med den siste rettsaken, men jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Det er viktig for fremtiden, sier Grimseth.

Nå håper han at Tysse får en mulighet til å renvaske seg, dersom han er uskyldig.

- Jeg må innrømme at før dette skjedde med meg så var jeg skeptisk til de fleste forklaringer. Det skal jeg være den første til å innrømme. Jeg syntes det var mye rart folk skyldte på, men det er klart, når du står midt oppi det så får du et annet syn på det.

Jeg håper for hans del at han finner ut av hva som har skjedd, sier Grimseth.

Han understreker også at det er viktig å verne om en utøver som har testet positivt. Konsekvensene kan bli store for den det gjelder.

- Det kan få fryktelige konsekvenser. Du lever i en voldsomt målrettet verden hvor det er kun idretten som betyr noe, så det er viktig at man tar vare på utøverne når sånt skjer, avslutter Grimseth.