Norsk krigsspill ble storpolitikk

Et krigsspill under utvikling i Bergen var i fjor tema på et møte mellom Norges og Russlands utenriksministre. Årsaken er at russerne misliker at de er Norges fiende i spillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spillet «Naval War: Arctic Circle» ble tema under en formell samtale mellom Sergej Lavrov og Jonas Gahr Støre (Ap), bekrefter UD.

- Russland var kritiske til innholdet i spillet, som legger opp til en konflikt i arktisk sone. Det er både norske og russiske myndigheter klare på det ikke finnes grunnlag for, fordi der har man et godt samarbeid, sier underdirektør Ragnhild Imerslund ved kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet til Bergens Tidende.

Lavrov lurte på hvordan norske myndigheter kunne godta et slikt spill, men fikk til svar at de ikke blander seg borti hva private aktører gjør, ifølge UD.

Spillet er under utvikling i Bergen og handlingen er lagt til 2030. Spillet skal lanseres neste år.

- Vi er ikke ute etter å fornærme russerne. Når spillet foregår i Nordatlanteren, er det vanskelig å komme utenom Russland som en stridende part, sier utviklingsleder Jan Haugstad i Turbo Tape Games som lager spillet. (©NTB)