Dimitar Berbatov (Foto: TIM HALES/AP)
Dimitar Berbatov (Foto: TIM HALES/AP)

United-drakten bannlyses i Malaysia

Også Norges landslagsdrakt blir boikottet.

- Det finnes ingen unnskyldning for å bruke slike trøyer, fordi at du som muslim da fremhever et symbol for en annen religion.

Muslimske ledere i Malaysia har vedtatt å bannlyse Manchester Uniteds drakter på grunn av det berømte «Røde djevel»-symbolet er forbudt i Islam.

Også andre drakter er uakseptable å bruke, ifølge de religiøse lederne.

Boikott av Norges drakt
Både Brasil, Portugal, Serbia, Barcelona og Norges landslagsdrakt oppfordres til å bli boikottet fordi draktemblemet alle inneholder et kors.

- Det finnes ingen unnskyldning for å bruke slike trøyer, fordi at du som muslim da fremhever et symbol for en annen religion, sier den muslimske lederen Datuk Nooh Gadot, ifølge The Telegraph.

- På dette området finnes det ingen kompromiss, enten det gjelder underholdning, moteklær eller sportstøy, sier han.

Redaktør i magasinet United-supporteren, Lars Morten Olsen, tror ikke fotballfansen i Malaysia vil følge oppfordringen om en boikott av United-drakten.

- Tar det ikke på alvor
- Jeg har vondt for å ta slike uttalelser og holdninger på alvor, sier han til TV 2 Sporten, og fortsetter:

- United var jo i Malaysia i fjor, og da gikk fotballfansen mann av huse for å se dem i aksjon og for å kjøpe drakter. Jeg tror ikke at den genuine United-fansen i landet lar seg påvirke av det enkeltpersoner uttaler, konstaterer Olsen.

Brede Hangeland (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Brede Hangeland (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Gjør endringer?
Manchester United har den siste tiden satset sterkt på å markedsføre seg i Malaysia. I fjor spilte United-stjernene to oppkjøringskamper mot et sammensatt lag fra Malaysia foran 40.000 tilskuere.

I mars signerte Manchester United en femårig sponsoravtale med Telekom Malaysia, for å øke sin profil i landet.

Det blir spekulert i at den engelske Premier League-klubben vil bytte ut det røde djevel-symbolet i klubbemblemet og på baksiden av kragen for å opprettholde salget i det muslimske landet.