KREVER VINTERPAUSE: Sir Alex Ferguson. (Foto: Charles Rex Arbogast/Ap)
KREVER VINTERPAUSE: Sir Alex Ferguson. (Foto: Charles Rex Arbogast/Ap)

Ferguson krever vinterpause for stjernene

Sir Alex Ferguson raser mot Det engelske fotballforbundet (FA) - igjen.

- På grunn av kravene fra TV-selskapene så må det spilles kamper i Premier League hver uke. Idéen om en vinterpause snakket jeg for første gang om allerede for 30 år siden i Skottland.

Spillere som holder seg unna skader i Premier League risikerer å måtte spille mellom 60 og 70 kamper i løpet av en sesong - inkludert kampene i ligaen, ligacupen, FA-cupen og i Europa.

Manchester Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson mener det drives rovdrift på spillerne - og gir Det engelske fotballforbundet (FA) deler av skylden for Englands VM-fiasko.

- Har snakket om dette i 30 år
- FA må gi England den best mulige sjansen til å gjøre det godt i VM, melder Ferguson fra Uniteds treningsleir i USA.

Skotten mener den beste løsningen er en vinterpause i Premier League - slik at spillerne får nødevendig hvile foran en tøff innspurt i vårsesongen.

- På grunn av kravene fra TV-selskapene så må det spilles kamper i Premier League hver uke, gjennom hele sesongen. Idéen om en vinterpause snakket jeg for første gang om allerede for 30 år siden i Skottland. Men siden jeg kom til England, har FA ikke gjort noe, sier han.

Og:

- De må snart innse at engelske spillere kommer med et handicap i store mesterskap, konkluderer Ferguson - og sikter til det tøffe kampprogrammet.

PÅ PLASS I USA: Sir Alex Ferguson og Manchester United trener for tiden i USA. (Foto: TIM SHAFFER/Reuters)
PÅ PLASS I USA: Sir Alex Ferguson og Manchester United trener for tiden i USA. (Foto: TIM SHAFFER/Reuters)

Suksessnasjonene tar vinterpause
Det engelske fotballforbundet (FA) må sammen med ledelsen i Premier League bestemme om det skal innføres en vinterpause i for eksempel januar og februar. Forslaget har vært oppe til behandling flere ganger - uten at partene har lykkes med å bli enige.

Tre av årets semifinalister i VM - Spania, Tyskland og Nederland - opererer med vinterpauser i sine hjemlige ligaer.

Ferguson har gitt sine spillere som deltok i VM for sine landslag ferie frem til 28. juli. Ingen av dem deltar på Uniteds oppkjøringsturné i USA.