Chevy Volt Opel Ampera
Chevy Volt Opel Ampera

Nordmann på ferie fotograferte hemmelige testbiler

Disse skal revolusjonere bilverden. Les mer:

"Heisann! Har observert Chevy Volt / Opel Ampera test/demobiler langt ute i Death Valley, da vi er på roadtrip i USA :)"

Denne korte meldingen poppet inn på redaksjonsmailen til Broom.no.

Svenskene liker ikke Think!

Viktigste i moderne historie

Det er ikke hvilke som helst biler Martin Holthe har tatt bilde av.

Bilene er som han nevner Opel Ampera og Chevrolet Volt. Hvis bilparkene verden over skal gå over til å bli mer og mer elektriske, så er dette bilene som er lengst i utviklingen.

Ikke som Prius

Opel Ampera og Chevrolet Volt deler teknologi, og det er bare karosseriet som skiller dem.

Men det de har under skallet er spennende nok til at to kan dele på det.

I motsetning til Toyota Prius som er en bensinbil som får drahjelp av en elmotor, så er Ampera/Volt det motsatte. Nemlig en elbil som får hjelp av en bensinmotor for å øke rekkevidden.

Også Peugeot har el-planer.

Framtiden - enten eller

Det har vært en kamp om formater når plattformen for framtidens miljøbil har vært under utvikling.

På mange måter er det Toyota som har vunnet det første slaget ved at bilindustrien går mot hybridløsninger over en bred fjøl. Men slik det er i dag er dette kun fordi bilfabrikkene kan nå enkle miljømål uten å forandre på produksjonsmetoden - men bare ved å putte inn noen batterier og en elmotor.

Opel Ampera og Chevrolet Volt er de første bilene som virkelig går hele distansen når det gjelder denne teknologien. Ikke bare kan de kjøres som fullverdige elbiler, men de har også plug-in-løsning, slik at batteriene kan lades opp via strømnettet.

Dette er altså bilene som skal avgjøre om dette er riktig vei å gå i kampen om å lage renere biler. Det er altså ikke hvilke som helst kjøretøy Even har tatt bilde av, men to av de viktigste i bilens litt over 100 år gamle historie.

Sjekk ut da Broom kjørte rally med miljøbil!