Alessandro Petacchi (Foto: Christophe Ena/Ap)
Alessandro Petacchi (Foto: Christophe Ena/Ap)

Petacchi etterforskes for doping

Mannen med den grønne poengtrøya er i trøbbel.

Alessandro Petacchi har mottatt en skriftlig beskjed om at han er under etterforskning for bruk av forbudte stoffer. Det er den Padova-baserte anklageren Benedetto Roberti som har satt i gang etterforskningen, ifølge cyclingnews.com.

Ifølge La Gazzetta dello Sport så beskyldes Petacchi for bruk av det forbudte stoffet PFK (Perfluorkarbon) og human serum albumin. Albumin er det viktigste frie proteinet i blodet. PFK kan bli brukt til å øke mengden oksygen som blir transportert i kroppen, uten å øke hematokritt-verdiene. PFK er for øyeblikket ikke mulig å oppdage. Human albumin kan imidlertid oppdages, siden det reduserer hematokritt-nivået.

Kan du skape et vinnerlag? Tour-manager her!
Alt om Touren: Lag/rytterne | resultater | etappene | sendeskjema | video

Petacchis hjem ble gjennomsøkt i april som et ledd i en Mantova-basert dopingetterforskning. Lampre-laget var i søkelyset, men ingen ulovlige stoffer ble funnet.

Sidenb den gang har Petacchis lagkamerat Lorenzo Bernucci og 22 andre klienter av doktoren Filippo Manelli blitt undersøkt som et ledd i etterforskningen.

Petacchi har tidligere testet positivt for salbutamol i 2007, noe som gjorde at han gikk glipp av Tour de France-rittene i 2007 og 2008.

Italieneren - som leder poengkonkurransen i Touren - vil ikke bli automatisk kastet ut av rittet som følge av etterforskningen.

Men arrangørene kan velge å sparke Petacchi ut, mens Lampre også kan velge å suspendere han.

Petacchis advokat, Virginio Angelini, avviser at den italienske spurtveteranen allerede før årets Tour de France fikk beskjed om at han var under etterforskning.

- Petacchi ble invitert av Procura della Repubblica di Padova 12. juli for å svare på spørsmål om spørsmål om fortiden, men først etter Tour de France, skriver Angelini i en pressemelding.

Petacchi skal ha gitt beskjed om at han er villig til å samarbeide for fullt for å renvaske navnet sitt.