Eduardo da Silva   Arsenal (Foto: Matt Dunham/AP)
Eduardo da Silva Arsenal (Foto: Matt Dunham/AP)

Eduardo på vei til Ukraina for 62 millioner kroner

Fjerdevalget på spissplassen i Arsenal frykter benketilværelsen på Emirates.

Med Nicklas Bendtner, nyinnkjøpte Marouane Chamakh og Arsenals nye nummer 10, Robin van Persie, foran seg i køen på Gunners' enslige spissplass, har kroatiske Eduardo da Silva sett seg om etter en ny arbeidsgiver. Mye tyder på at det blir UEFA-cupvinneren fra 2009, Shaktar Donetsk.

Motvillig Wenger

Til tross for at Arsené Wenger skal ha vært skeptisk til å slippe 27-åringen, har den tidligere Dinamo Zagreb-spilleren forhandlet med den ukrainske klubben.

Søndag ble partene enige, og mandag gjennomgikk spilleren en medisinsk test med Shaktars medisinske apparat.

I britiske medier spekuleres det i en overgangssum på seks millioner pund, drøye 60 millioner norske kroner.

Nå tyder mye på at kroaten med opphav i Brasil følger i rekken av landsmenn til den ukrainske Champions League-klubben Shaktar Donetsk. Storklubben satser tungt med sterke økonomiske krefter i ryggen, og har i dag hele seks brasilianere, samt Kroatias landslagskaptein Darijo Srna i stallen.

Det var etter samtaler med Chelsea-aktuelle Srna og Kroatias landslagssjef Slaven Bilic at Eduardo skal ha blitt overbevist om at Donetsk er neste stoppested.

Ikke med til Østerrike

Ryktene om Eduardos avgang satte fart etter at spissen overraskende ikke figurerte i Arsenals spillertropp i treningskampen mot Barnet lørdag - til tross for at han var satt opp i den opprinnelige troppen.

LES OGSÅ: Nordtveit startet da Arsenal vant.

Da Eduardos navn igjen var utelatt, denne gang i Londonklubbens 27-mannsterke tropp til den årlige treningsleiren i Østerrike, forsterket ryktene om en snarlig overgang til Øst-Europa seg. Etter at van Persie fikk draktnummer 10 har Eduardos spisskollega Carlos Vela overtatt hans tidligere trøye nummer 11. Mexicaneren hadde inntil i dag hatt drakt nummer 12, og mye tyder på at også den 21 år gamle Vela nå står høyere i kurs enn Eduardo hos Arsené Wenger.

Eduardos karriere har falt fullstendig sammen etter den stygge skaden han pådro seg mot Birmingham i februar for to år siden. Spissen er helt bra fysisk, men manglet mye både på avslutninger, tempo, rykk og skarphet foran mål - den som gjorde ham til en storscorer i Dinamo Zagreb, med 83 scoringer på 123 kamper.