Sverre Næss (Foto: TV 2/)
Sverre Næss (Foto: TV 2/)

Sverre Næss: - Det var ganske rått

Sverre Næss vil satse mer på bryst mot OL i 2012 etter suksessen i Junior-EM.

I helga tok Sverre Næss sølv i junior-EM. Han satte norske juniorrekorder på både 100 og 200 meter bryst.

- Det er helt rått. Jeg hadde som mål å sette personlig rekord og et håp om å komme til finale. Men så kom jeg til flere finaler og tok to sølv. Det er det største jeg har prestert, sier Sverre Næss til TV 2 Sporten.

Takker Dale Oen
Dermed har 18 åringen bedre resultater enn det Alexander Dale Oen hadde da han var like gammel. Ingen har tidligere klart å ta to sølvmedaljer i et Junior-EM. Anne-Mari Gulbrandsen tok tre bronsemedaljer i 2000. Dale Oen tok sølv på 100 meter bryst i 2003.

- Jeg må si at jeg har lært vanvittig mye av han. Vi trener mye sammen og han har gitt meg masse tips. Kanskje ikke så direkte, men jeg ser på rutinene og treningen hans. Så han skal ha sin del av æren, sier Næss.

Ungdoms-OL om tre uker
Nå skal Næss trene hjemme med svømmerne som skal til EM i en uke før han drar til Kroatia på treningsleir. Deretter skal han svømme ungdoms-OL i august. Samtidig går EM i svømming av stabelen der han også er kvalifisert, men Næss prioriterer OL isteden.

- Jeg satser på personlig rekord igjen. Og klarer jeg det, så kan jeg nå en finale i forhold til de tidene jeg gjorde nå i EM, sier han.

Spesialiserer seg på bryst
Det store målet er OL om to år. Men før det skal han spesialisere seg mer på brystsvømmingen.

- Jeg er ganske allsidig nå, men jeg må begynne å prioritere mer i forhold til OL i 2012. Da blir det nok bryst og medley som jeg blir sterkest på. I OL kommer jeg til å se på meg selv som en læregutt, for jeg vil være med flere ganger, forteller han.

Sjekk hvordan han fraktet medaljene hjem i videovinduet over.