Andy Schleck og Alberto Contador (Foto: JOEL SAGET/Afp)
Andy Schleck og Alberto Contador (Foto: JOEL SAGET/Afp)

Mads Kaggestad: - I dag må Schleck kline til

Mads Kaggestad tror Andy Schleck vil kjøre alt det remmer og tøy kan holde på dagens etappe.

Dagens tv-sending er fra kl.14:00 - 18:25.

Dagens etappe må Andy Schleck bruke til å øke forspranget på Alberto Contador, tror TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

- Jeg tror at det blir enda tøffere kjøring i dag. Schleck må vinne mer tid på Contador hvis han skal overleve tempoetappen som kommer på slutten av Tour de France. Sannsynligvis må han ha to minutter på Contador. I dag må Andy Schleck kline til i den siste bakken, sier Kaggestad.

Kaggestad tror på Euskaltel-seier på dagens etappe.

- I dag avsluttes det med et knallhardt høykategorifjell med påfølgende utforkjøring. Samuel Sánchez, som er en demon i utfor, tror jeg kan bli veldig skummel i dag, sier Kaggestad.

Dagens første stigning, Portet d`Aspet, blir spesiell for rytterne. Fabio Castatelli omkom på veien ved Col de Portet d'Aspet under utforkjøringen ned fjellet på 15. etappe av Tour de France 1995. Kaggestad tror at rytterne vil stoppe opp for å hedre italieneren.

- I 1995 døde Fabio Castartelli ned ett av disse fjellene. Det kan være at det blir en markering av den tragiske hendelsen, sier Kaggestad.

Selv om Schleck og Contador skulle komme samlet til mål har Schleck fortsatt flere muligheter til å øke forspranget til Contador.

- Siste etappe i Pyreneene er rene mordet, sier Kaggestad.

Kan du skape et vinnerlag? Tour-manager her!
Alt om Touren: Lag/rytterne | resultater | etappene | sendeskjema | video

Dagens 187 kilometer lange etappe fra Pamiers til Bagnères-de-Luchon inneholder en fjerdekategori- og to andrekategoristigninger.