A4 PAssat Oppslag
A4 PAssat Oppslag

Bruktbilene fra Helvete: Audi A4 1,8T/VW Passat 1,8T

BRUKTBILENE FRA HELVETE: Bli med å stem i vår store kåring - denne gangen er det Audi A4 og Volkswagen Passat med 1,8T-motoren!

Benny Christensen har lang erfaringen innen bilbransjen, både som bilselger, bilmekaniker og innen diverse andre stillinger. Han er Broom sin bilekspert, og sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no har han plukket ut 20 kandidater til tittelen: "Bruktbilen fra Helvete."

Nå er det opp til deg å stemme fram én vinner!

Kandidat 1: Audi A4 1,8T/Volkswagen Passat 1,8T

Les mer om bruktbilene fra helvete!

Tjaaa... Hvor skal man begynne - over, under, foran, bak?

Og hvor omfattende skal man være? Det er nok av feil å ta av for å si det slik...

Rust: Hvis vi begynner med rust så må du sjekke nedre kant på dørene og hjulbuene. Mange tror at Audi ikke ruster, men det gjør de – men Volkswagen Passat ruster mer!

Motor: 1,8-liters turbomotoren kan være et langt og sørgelig kapittel i disse bilene. Den har nok stjålet nattesøvnen og tømt lommeboka til mang en fortvilet eier.

Slurv med oljeskift fører til at silen på oljepumpa tetter seg. Resultat: Havari – type dyrt.

Les om SUV-ene fra Helvete her!

Katalysator: Innmaten i katalysatoren kan gå i oppløsning og tette eksosen: Resultat overopphetet turbo og turbohavari – type dyrt.

Og om katalysatoren IKKE går tett havarer turboen ofte allikevel - type dyrt!

Elektronikk: Legg til en del irriterende små-kluss med elektronikk, øvrige motorstyringer, colier, og lekkasje fra vannpumpe – så tror jeg vi har fått med det grøvste...!

Understell og bremser: Forstillingen er et kapittel for seg på disse bilene – avansert og fin for så vidt, men alt av kuler, ledd og foringer er av elendig kvalitet. Defekte bremsekalippere er en gjenganger.

Ellers: Kranglete startsperre er også gjengangerfeil på Audi A4 og Volkswagen Passat. I tillegg har bilene ofte dyre deler – i alle fall om du kjøper originaldeler - og verkstedene har frisk timepris og har sjelden vunnet priser for god kundeservice.

Konklusjon: Men noe postivt MÅ det da være!?! Den er jo pen å se på, og en fattig trøst er tidligere eier sikkert har hatt det like forferdelig som deg.

Stem på din kandidat til tittelen "Bruktbilen fra Helvete!"

Sjekk alt om Audi i Broom sin nybil- og bruktbilguide her!

3251671

Hva mener du er bruktbilen fra Helvete? Skriv i kommentarfeltet under!