Brage Sandmoen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Brage Sandmoen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Gulbrandsen: - Du er dommer – ikke spåmann!

Hønefoss’ assistenttrener Tom Gulbrandsen raser mot dommer Brage Sandmoen etter 0-4-tapet mot Viking.

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Viking styrte kampen fullstendig og vant 4-0 over Hønefoss søndag kveld.

Men ikke alle scoringene burde blitt godkjent, mener Hønefoss-leiren.

- Jeg har sagt mange ganger at jeg ikke vil si så mye om dommeren. Men det er klart at du ikke kan opptre som spåmann – når du er dommer. Han blåser jo frispark før ballen er inne.

Børre Steenslids 2-0-scoring var nemlig av det kontroversielle slaget. Dommer Brage Sandmoen annullerte først scoringen – før han godkjente headingen etter protester fra Viking-spillerne.

TV 2 PLAY: Se kampreferat

- Dommer - ikke spåmann
- Den andre scoringen til Viking avgjør jo kampen. Jeg har sagt mange ganger at jeg ikke vil si så mye om dommeren. Men det er klart at du ikke kan opptre som spåmann – når du er dommer. Han blåser jo frispark før ballen er inne, sier Gulbrandsen til TV 2 Sporten.

Og legger til:

- Det er klart at han dømmer frispark til oss først, men så løper Viking-spillerne bort og protesterer og så endrer han det av en eller annen merkelig grunn, sier han.

Se den omstridte scoringen her:

441674

Dommer Brage Sandmoen innrømmer at han kanskje blåste for tidlig.

- Men skulle jeg dømt for noe, så hadde det blitt straffespark til Viking, sier Brage Sandmoen til TV 2 Sporten, og sikter til episoden der Gislason ble feid i bakken i forkant av scoringen.

- Ikke gode nok i dag
Gulbrandsen føler seg sikker på at Hønefoss vil reise seg etter smellen mot Viking.

- Vi har spilt bra på trening og i kamper. Vi var ikke akkurat kjempestore favoritter mot Viking, men vi har ikke gode nok i dag, sier han.