BLIR LAGKAMERATER? Cesc Fabregas fikk «hjelp» av Barcelona kaptein Carles Puyol (t.h.) til å prøve en Barca drakt under Spanias gullfeiring. (Foto: ANDREA COMAS/Reuters)
BLIR LAGKAMERATER? Cesc Fabregas fikk «hjelp» av Barcelona kaptein Carles Puyol (t.h.) til å prøve en Barca drakt under Spanias gullfeiring. (Foto: ANDREA COMAS/Reuters)

Barca-presidenten: - Arsenal nekter å lytte til bud

Barcelona-presidenten innser at det kanskje ikke blir noen Fabregas-overgang denne sommeren.

Torsdag meldte Barcelonas visepresident for finans at klubben har rundt 400 millioner kroner tilgjengelig for spillerkjøp i sommer.

Uttalelsen fikk nok flere Arsenal-supportere til å frykte at Barcelona forbereder et monsterbud på playmakeren Cesc Fabregas.

Fredag svidde Barcelona av 100 millioner kroner på Sevillas allsidige brasilianer Adriano.

Iskaldt forhandlingsklima
Dermed har klubben kun 300 millioner kroner disponibelt til spillerkjøp i henhold til gårsdagens uttalelser. Et salg av Zlatan Ibrahimovic for rundt 300 millioner kroner kan imidlertid endre på situasjonen.

Barcelona-president Sandro Rosell virker nærmest å ha gitt opp håpet om å hente Cesc Fabregas tilbake til klubben i sommer.

- Arsenal føler seg fortsatt veldig såret av Barcelona. De vil ikke lytte til bud og de nekter å gjøre spilleren tilgjengelig på markedet. Det var en sterk disputt mellom klubbene for noen måneder siden og de har ikke glemt det, sier Rosell til katalansk TV 3 ifølge Sky Sports.

Disputten Rosell sikter til fant sted da overgangsvinduet var åpent forrige gang. Arsenals styreformann og Arsène Wenger var rasende på Barcelona-ledelsens åpenlyse flørting med Fabregas via mediene. Wenger ble så provosert at han sendte et personlig brev til Barcelona-ledelsen der han i klare ordelag ga dem beskjed om å holde seg langt unna.

Wengers brev har ikke hjulpet ettersom Barcelona-ledelsen og flere av klubbens mest profilerte spillere har intensivert mediekampanjen de siste par månedene for å legge press på Arsenal.

Les også: - Barcas Fabregas-deadline: 48 timer
Les også: Barca-presidenten har ikke gitt opp Cesc
Les også: Messi ber Fabregas komme til Camp Nou

Wenger skal fortsatt være så irritert på Barcelona at han nekter å møte Barcelona-presidenten.

- Kommer han ikke nå, så kommer han neste år
Rosell antyder at klubbens strategi i overgangssaken har slått feil og at Arsenal neppe vil selge Fabregas i sommer med tanke på det kjølige forholdet mellom klubbene.

Den ferske Barca-presidenten er imidlertid skråsikker på at Fabregas vil ikle seg Barcelona-drakten i løpet av det kommende kalenderåret.

- Han vil komme til Barcelona til slutt. Om det ikke blir i år, så blir det neste år, forsikrer Rosell og legger til:

- Ingen i Barcelona er villige til å betale 60 eller 70 millioner Euro for ham. Vi vil kjøpe ham, men vi vil ikke betale over markedspris.