Tyler Farrar (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)
Tyler Farrar (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)

Farrar er ferdig i Touren

Nok en Garmin-rytter har brutt.

Den amerikanske spurtspesialisten Tyler Farrar brøt fredagens etappe og er ferdig i årets Tour de France.

Farrar har pint seg gjennom mesteparten av etappene i årets Tour til tross for en bruddskade i håndleddet. Amerikaneren skadet seg etter å ha veltet på det våte underlaget under den andre etappen mellom Brussel og Spa. Garmin-rytteren bestemte seg likevel for å fortsette og krysset målstreken på tredjeplass så sent som på torsdagens etappe.

Etter 50 kilometer fredag hadde han imidlertid fått nok. Garmins sportssjef Matt White forteller at skaden ikke leget seg og at smertene rett og slett ble for store.

- Tyler har hatt store smerter hver gang etter spurtene. Han hadde veldig vondt i dag og falt av hovedfeltet i den første stigningen, sier White.

White avviser at HTC-Columbia-opptrekker Mark Renshaws ufine sperring på oppløpet av torsdagens etappe tok bort det siste av Farrars inspirasjon til å fortsette.

- Nei, det hadde ikke noe med det å gjøre. I kampens hete merker du ikke den påkjenningen det er å spurte med et skadd håndledd. Men neste dag får du svi for det. Til slutt kunne han ikke henge med lenger. (©NTB)