Laurent Blanc (Foto: MAL Langsdon/Reuters)
Laurent Blanc (Foto: MAL Langsdon/Reuters)
 Etter at Laurent Blanc overtok ansvaret for det franske landslaget har Les Bleus 14 6 2. Et slitent Estland bør bli en ny skalp for vertene hjemme i Le Mans (Foto: MAL Langsdon/Reuters)
Etter at Laurent Blanc overtok ansvaret for det franske landslaget har Les Bleus 14 6 2. Et slitent Estland bør bli en ny skalp for vertene hjemme i Le Mans (Foto: MAL Langsdon/Reuters)

Blanc vurderer å vrake alle VM-stjernene mot Norge

Frankrikes nye landslagssjef vil ta grep. - De er nok veldig revansjelystne, sier Ola By Rise.

Tidligere landslagskaptein Laurent Blanc har fått den krevende oppgaven med å rydde opp i det skandaleomsuste franske fotballandslaget.

Les også: Rasende Blanc vil bygge opp landslaget på ny

Tøff jobb foran seg
Blanc har sluttet i sin trenerjobb i Bordeaux og har allerede tatt fatt på oppgaven med å få «Les Bleus» til å fremstå som et lag igjen.

Blanc leder Frankrike for første gang i privatlandskampen Norge på Ullevaal 11. august.

Ifølge Frankrikes største sportsavis, L'Equipe, vurderer den ferske landslagssjefen å ta i bruk drastiske virkemidler for å sette et eksempel for de franske stjernene.

Vurderer å vrake alle
44 år gamle Blanc skal vurdere å vrake alle spillerne som var med i Frankrikes VM-tropp og gi andre spillere sjansen til å vise seg frem mot Norge.

- Oppførselen i VM var en skam, og Blanc vurderer å gjøre dette for å sette et eksempel, skriver L'Equipe.

Ullevaal-publikummet risikerer med andre ord å gå glipp av stjerner som Franck Ribery, Patrice Evra og Djibril Cissé i den kampen.

- De spiller for æren
Norges assistenttrener Ola By Rise lar seg ikke affisere av nyheten.

- Når Laurent Blanc tenker høyt i Frankrike der det helt sikkert stormer, skal man ikke legge for mye vekt på det. Jeg er helt sikker på at han ikke tar med seg et B-lag til Norge. Blanc vil nok veldig gjerne vinne sin første kamp som landslagssjef og tar nok ut den troppen han mener gir størst sjanse for seier, sier By Rise til TV 2 Sporten.

Den norske landslagsledelsen er forberedt på et meget revansjesugent Frankrike som spiller for å bygge opp igjen landets ære som fotballnasjon mot Norge.

- De ønsker nok å revansjere seg og å endre den negative oppfatningen av landslaget i omgivelsene. Jeg tror det går mye på ære og at laget vil legge ned en god sportslig innsats etter alt det utenomsportslige bråket, sier By Rise.

Norge kan gå forbi på FIFA-rankingen
Blancs planer åpner for at By Rise og co. møter Real Madrid-spissen Karim Benzema, som ikke kom med i VM-troppen.

Torsdag ble det kjent at Thierry Henry gir seg på landslaget. Nicolas Anelka skal også vurdere sin landslagsfremtid etter bråket og hjemsendelsen fra VM.

Etter VM-innsatsen falt Frankrike hele 12 plasser på FIFA-rankingen og ligger nå bare en plass over Norge på 21.plass.

Dersom Norge vinner kampen mot Frankrike taler dermed mye for at Norge sniker forbi på rankingen.

Etterforsker VM-bråket
I Frankrike er VM-skandalen fortsatt en het potet.

Det franske fotballforbundet (FFF) kunngjorde fredag at de har startet en formell etterforskning av landslagsspillernes treningsboikott under VM i Sør-Afrika.

- Jeg har tatt initiativ til å danne en granskningskommisjon som skal sanke fakta og finne ut hvem som er ansvarlige for hendelsene i Knysna den 20. juni, sier den avtroppende franske fotballpresidenten Jean-Pierre Escalettes.

Et uavhengig panel på tre mann er utpekt til å lede etterforskningen. Escalettes sier at disse tre skal intervjue spillere, trenerteam og øvrige ansatte i det franske laget, for så å rapportere sine funn til FFF.

- Jeg håper de får gjort dette i løpet av august, før de første kvalifiseringskampene til EM i 2012, sier Escalettes.

(TV 2 Sporten / NTB)