Illustrasjonsfoto (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsfoto (Foto: Scanpix)

Vi fyller feil drivstoff som aldri før

...nå har Audi løsningen!

En dieselmotor er ikke lengre hva den var - en stinkende og knattrende luktbombe som knapt orket å få bilen framover.

Nå er dieselandelene rekordhøy. Over 70 % av nybilene finnes nå med en slik motor mellom forskjermene. Grunnene til det er mange.

Dels skyldes dels redusert avgift – og dermed billigere bil i innkjøp enn ditto bensin. Men også lavere forbruk, og at diesel fortsatt koster noe mindre enn bensin pr. liter.

Handler ikke bare om penger

Men ikke alt handler om penger. De moderne dieselmotorene har også blitt veldig mye triveligere å kjøre. Ny innsprøytningsteknikk har redusert den tidligere velkjente knattringen til et minimum, og en bred, kraftfull vridmoment-kurve gjør kjøringen til en morsom opplevelse fordi bilen kjennes så sterk.

Les også: Denne bilen går på kaffe:


Vi fyller feil

Og her er vi ved saken kjerne. Bilbrukerne merker ikke lengere om de kjører bensin- eller dieselbil, og fyller derfor oftere enn tidligere feil drivstoff på tanken.

Særlig på dieselbiler kan dette føre til omfattende og kostbare reparasjoner. Selv om du oppdager ”fadesen” i tide – før du starter bilen - kan det fort koste noen tusen kroner og få tappet tanken og rengjort komponentene.

Audi har løsningen

Fuel-Cap-Port[1]
Fuel-Cap-Port[1]


Audi er et av merkene som selger svært mange biler med dieselmotor her hjemme. Fra høsten (på 2011 modellene) innfører de et system som skal gjøre det umulig å fylle feil drivstoff på sine A4, A5 og Q5 med TDI-motorer. Også de andre Audi-modellene vil få dette systemet etter hvert.

Systemet består av et nytt påfyllingsrør, som ”kjenner” om det er et diesel-påfyllingspistol, eller et bensin-påfyllingspistol som stikkes ned i påfyllingen, da diameteren på disse er forskjellig.

Har påfylligspistolen feil diameter, vil en ventil sørge for at du ikke klarer å fylle tanken. Så da bør muligheten til å gjøre en slik fadese være eliminert. For alle de av oss som har opplevd det pinlige øyeblikket da man oppdager at man står og fyller bensin på en dieselbil - så er dette en god nyhet!

Les vår Audi A5 test her:

Audi A4 2011 modell. Her skal det ikke være mulig å fylle feil drivstoff.
Audi A4 2011 modell. Her skal det ikke være mulig å fylle feil drivstoff.