Thor Hushovd var skuffet etter å ha mistet den grønne sprinttrøya i Bourg les Valence etter torsdagens etappe i Tour de France. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd var skuffet etter å ha mistet den grønne sprinttrøya i Bourg les Valence etter torsdagens etappe i Tour de France. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Dag Otto Lauritzen hudfletter Hushovds lag

- Hvor var Thors hjelperyttere i dag?

Etter dagens etappe mistet Thor Hushovd den grønne trøyen og er nå fire poeng bak Alessandro Petacchi. Etter målgang var grimstadkaren mektig irritert, men ville ikke klage på lagkameratene.

- Taktikken min var å ligge på hjulet til Petacchi. Jeg skulle gjerne ha hatt en hjelperytter rundt meg, men jeg vet ikke hvor de var, sa han likevel til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervjuet med Hushovd

Slakt fra Lauritzen
Det samme problemet hadde Cervélo i fjor. Det irriterer sykkelekspert Dag Otto Lauritzen at hjelpen uteblir.

- Hvor var hjelperytterne? Van Poppel (Cervélos sportsdirektør) burde lære disse gutta. De må være mer disiplinerte. De andre lagene klarer dette. Hvorfor klarer de det ikke rundt Thor, sa Lauritzen i sendingen etter målgang.

Se hva Lauritzen mener øverst i artikkelen

- Men trenger han hjelperytter når han sier han skal ligge på hjulet til Petacchi?

- Ja, Han skulle hatt en mann som lå på utsiden og beskyttet ham og brøytet vei. Han skulle også hatt en hjelper på sitt eget hjul for å sperre unna konkurrenter.

Kan du skape et vinnerlag? Tour-manager her!
Alt om Touren: Lag/rytterne | resultater | etappene | sendeskjema | video

Mads Kaggestads blogg: Kampen om posisjonene kan ha kostet grimstadmannen dyrebare krefter som kunne vært spart med bedre hjelp fra sitt Cervelo Test Team.

Treneren er ikke fornøyd
Atle Kvålsvoll, Thor Hushovds personlige trener, er heller ikke fornøyd med hjelpen Thor fikk.

- Det er altfor dårlig fra et lag som satser på etappeseiere og grønn trøye. Det var vel bare en mann som var fremme og dro på de siste 15 km. De andre spurtlagene har fire-fem mann til å hjelpe. Det må man ha i spurtene nå. men en god opptrekker hadde han blitt blant topp tre. Nå ble det sjuendeplass, sier Kvålsvoll, som mener Hushovd normalt burde ledet poengkonkurransen klart nå, til TV 2 Sporten.

- Han er ikke like rask som han kunne ha vært om han ikke hadde vært skadet. Men spurten må sitte. Han har ikke tenkt å gi opp, men tar nok etappe for etappe. Kanskje han kan gjøre noe på de hardere etappene.