thor (Foto: TV 2/)
thor (Foto: TV 2/)

Spurtkongen imponert over Hushovd

Erik Zabel er full av beundring av hvordan Thor Hushovd forsvarer den grønne trøyen. Og bekrefter at Mark Cavendish ikke har gitt opp kampen.

Ingen har vunnet den grønne trøyen i Tour de France flere ganger enn tyskeren Erik Zabel.

Seks ganger har han stått på podiet i Paris iført grønt.

Nå er han spurttrener for Mark Cavendish i HTC-Columbia, og mener at sin elev er verdens beste spurter.

- Herlig å se
Likevel ble briten slått av Thor Hushovd i kampen om den grønne poengtrøyen i fjor, og er allerede et godt stykke bak nordmannen i år også.

- Når det er en sprinter i feltet som Mark, som er bortimot uslåelig i en spurt, og du likevel klarer å slå ham i kampen om den grønne trøyen. Da må du ha gjort noe helt spesielt.

- I fjor vant Thor den grønne trøyen i de innlagte spurtene i fjellene. Jeg har enorm respekt for det. Og det var noe helt spesielt da han han var med i det første bruddet på etappen til Saint Jean de Maurienne og tok poengene der. Det var et bevis på hans store klasse. Han var ikke redd for å gjøre det og det er herlig å se hos en sprinter, sier Zabel til Cyclingnews.

- Cavendish går for den grønne trøyen
Tyskeren vant poengtrøyen seks ganger, men vant bare tolv etappeseiere til sammen.

Det er samme antall som Cavendish nå er oppe i, og allerede i dag kan Cavendish gå forbi sin mentor på adelskalenderen.

- Vi har snakket om det og jeg har fortalt ham at han har vunnet nok allerede, spøker Zabel.

HTC-Columbia-treneren letter litt på sløret og innrømmer at Cavendish ikke helt har gitt opp drømmen om å vinne den grønne trøyen.

- Dersom alt går perfekt for oss, vil han ha en seier mer enn meg på torsdag. Han trenger seieren i Valence dersom han skal være i posisjon til å kjempe for den grønne trøyen. Han trenger de 35 poengene som etappevinneren får, sier Zabel.