Steffen Søberg ser pucken bak seg for andre gang i den fjerde kvartfinalekampen mellom Vålerenga Ishockey og Manglerud Star på Jordal amfi fredag. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Steffen Søberg ser pucken bak seg for andre gang i den fjerde kvartfinalekampen mellom Vålerenga Ishockey og Manglerud Star på Jordal amfi fredag. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Manglerud Star har ikke fått lisens

Ni av ti eliteserieklubber har fått innvilget lisens i GET-ligaen.

Regnskapet til Manglerud Star ble ikke godkjent, og klubben nektes dermed eliteserielisens på nåværende tidspunkt. De øvrige klubbene i GET-ligaen har fått grønt signal, til tross for røde tall i regnskapet og anmerkninger.

Manglerud Star har nå sendt inn et nytt regnskap som skal vurderes av Norges ishockeyforbund.

- De nye tallene fra MS er til vurdering nå. Dersom vi ikke er tilfreds med tallene, vil de ikke få eliteserielisens, sier Jon Haukland, Generalsekretær i Norges ishockeyforbund til TV 2 Sporten.

Manglerud Star måtte samle troppene til en ekstraordinær generalforsamling for to uker siden. Underskuddet ble doblet fra 600.000 til 1.2 millioner ved en nøyere gjennomgang av tallene. Utgiftsposter som lån og mons måtte gjennomgås på nytt, og behandling av lønn og offentlige avgifter må innskjerpes.

Regner med å få lisens
I Manglerud Star er man sikre på å få innvilget lisens før sesongen starter etter sommeren, til tross for anmerkingen.

- Vi mener at vi nå har planer med hold i og som kan gi oss lisens for kommende sesong, opplyser styreleder Svein Rokseth på klubbens nettsider.

Jakob Snilsberg, daglig leder i MS, sier til TV 2 Sporten at han er overrasket over at alle de andre klubbene har fått klarsignal. Det hadde han ikke regnet med.

Burde vært strengere
Landslagssjef Roy Johansen mener det er nødvendig at lisensutvalget og Norges ishockeyforbund blir strengere når eliteserielisensen skal innvilges.

- Det er vanskelig å drive idrett i Norge, og flere klubber sliter med dårlig økonomi. Det kan være nødvendig å være strengere for å få en sunnere økonomi, sier Johansen.