KLINTE TIL PÅ DIREKTEN: I seiersrusen etter VM finalen ga Iker Casillas kjæresten Sara Carbonero dette kysset på direkten. (Foto:  /Afp)
KLINTE TIL PÅ DIREKTEN: I seiersrusen etter VM finalen ga Iker Casillas kjæresten Sara Carbonero dette kysset på direkten. (Foto: /Afp)

Britisk ministerfrue raser mot behandlingen av Casillas’ tv-kjæreste

Miriam Gonzalez Durantez anklager The Times for kvinnefiendtlighet.

Den spanske konen til Storbritannias visestatsminister Nick Clegg går til angrep på storavisen the Times' dekning av Iker Casillas’ forhold til tv-reporteren Sara Carbonero.

Der ble det hevdet av Casillas ble distrahert av at hans vakre kjæreste jobbet på indre bane, og av at hun var den som skulle intervjue Casillas og hans medspillere etter kampslutt.

Se video: Her blir Iker Casillas intervjuet av TV-kjæresten

- Bør behandle kvinner for hvem de er
Det synes Cleggs kone, den London-baserte advokaten Miriam Gonzalez Durantez, er sludder og pølsevev, og nå som VM er over og Spania bare slapp inn to mål går hun til motangrep på vegne av kjæreste til Casillas.

- Nå som Spania har vunnet VM og Iker Casillas søndag demonstrerte at han er en strålende keeper uavhengig av om hans kjæreste, Sara Carbonero, ser på ham på sidelinjen eller ikke, så er det kanskje på tide å spise ordene sine (på engelsk: to eat a bit om humble pie, journ. anm), skriver Durantez i et åpent brev, ifølge AP.

Hun mener det er selvfølgelig at Carbonero skal få lov til å gjøre jobben sin, selv om hun i blant ender opp med å intervjue sin egen kjæreste.

- Å forsøke å skylde på Sara for Spanias dårlige prestasjoner i innledningen, da hun bare forsøkte å gjøre jobben sin, er ikke avisen verdig. Man bør behandle kvinner for hvem de er, ikke for hva deres mannlige partnere gjør, skriver Durantez.

Nick Clegg og Miriam Gonzalez Durantez (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Nick Clegg og Miriam Gonzalez Durantez (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Tar ikke selvkritikk
The Times forsvarer imidlertid sin dekning av Casillas og Carbonero, og redaktør James Hardin sier dette i sitt tilsvar til Durantez:

- Vi er ikke spesielt glad i «humble pie», men om du, Sara Carbonero eller Iker Casillas er i nærheten, så kom gjerne innom for å få litt tortilla.

Etter VM-finalen kysset Casillas sin kjæreste på direkten, og bildene har gått verden rundt. På YouTube har klippet blitt sett av mer enn én million mennesker.