Joe Ledley (Foto: SIMON DAWSON, © SD WS**LON**)
Joe Ledley (Foto: SIMON DAWSON, © SD WS**LON**)

Ny lagkompis for Thomas Rogne

Ettertraktede Joe Ledley har signert for Celtic.

Cardiffs Joe Ledley har i flere år blitt koblet til Premier League, men har blitt værende i Championship.

Nå er det imidlertid slutt på tilværelsen hos moderklubben. Ledleys kontrakt har gått ut, og midtbanespilleren har skrevet under for den skotske storklubben Celtic.

- Ønsker å vinne trofeer
Ledley har blitt koblet til klubber som Stoke, West Brom og Roma, men endte til slutt opp med å skrive under en fireårskontrakt med Thomas Rognes klubb.

- Jeg kommer hit fordi jeg ønsker å vinne trofeer. Dette er en stor klubb og jeg ser frem til å spille foran Celtics fantastiske supportere hver uke, sier Ledley til Celtics nettsider.

Thomas
  Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)
Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/PA Archive/Press Association Ima)

Han mener tiden var inne for å forlate Cardiff, som denne sesongen var nære på å rykke opp til Premier League. Det endte imidlertid med tap for Blackpool i playoff-finalen i Championship.

- Det er rett tid å forlate Cardiff, og tenke på karrieren. Forhåpentligvis kan vi vinne ligaen og cupen, og det gir meg også muligheten til å spille i Europa, sier 23-åringen, som har rukket å spille 32 landskamper for Wales.

Får ikke utdanningskompensasjon
På grunn av overgangsreglene i England hadde Cardiff hatt rett på rundt to millioner pund i kompensasjon dersom han hadde dratt til en Premier League-klubb, ettersom han er under 24 år gammel.

Cardiff får imidlertid ingen utdanningskompensasjon for Ledley, ettersom han reiser til et annet land.

Ledley er Celtic-manager Neil Lennons tredje signering denne sommeren. Fra før har han hentet Charlie Mulgrew og Cha Du-Ri.