Deler av lysmasta ble liggende delvis inn i det ene kjørefeltet på riksveg 255. (Foto: Terje Lisødegpård, gd.no/ANB)
Deler av lysmasta ble liggende delvis inn i det ene kjørefeltet på riksveg 255. (Foto: Terje Lisødegpård, gd.no/ANB)

Politiet jakter på kamuflasjefarget firehjulstrekker

Meide ned lysmast - og stakk av fra åstedet.

En bilfører i en kamuflasjeliknende bil, trolig Pajero, smalt med stor kraft inn i en lysmast like ved Segalstad Bru i Gausdal søndag ettermiddag. Føreren bare ga gass og forsvant fra stedet.

- Jeg hørte et voldsomt smell og trodde at en frontkollisjon hadde skjedd. Da jeg så ut av vinduet, så jeg en Pajero kjøre videre mot Segalstad Bru, forteller et vitne til GD.

Deler lå igjen

Vitnet er rimelig sikker på at det var en Pajero med militær kamuflasje, og at modellen kan være litt før 1990. Da vitnet kom ned til åstedet, fant han en nøkkel med et kjent stedsnavn på, og en sko som hadde falt ut av bilen.

Flere deler av bilen lå igjen i vegen, blant annet noe av støtfangeren. Det har politiet sikret seg.

Hoppet ut og forsvant

- Jeg så også at det ene bakhjulet på bilen var punktert, sier vitnet, som legger til at bilen hadde hvite skilter, trolig med bokstavene DF.

Utenfor Skogvang Elektriske på Segalstad Bru stanset bilen et kort øyeblikk,. Et vitne så at en mann hoppet ut og forsvant opp i krattskogen på oversiden av riksveg 255.

Politiet i Lillehammer dro raskt til Gausdal, og det ble lett etter bilen en god stund utover ettermiddagen, uten resultat.

Totalt ødelagt

Nå håper politiet at publikum skal hjelpe til med å finne bilen, som man er sikker på har betydelige skader i fronten. Det antas at den aktuelle bilen har lokal tilknytning. Det har også vært antydet at det kan være en Jeep-liknende Toyota, men vitnet som så bilen mener klart at det er en Mitsubishi Pajero av litt eldre modell. Uansett går alle tips på at bilen er kamuflasjekledd, trolig i form av såkalt film.

Mesta måtte ut for å ta seg av lysmasta som delvis lå ute i vegen. Lysmasta er totalt ødelagt. Uhellet skjedde i en 50-sone.

Du kan lese mer om bil og trafikk på gd.no - klikk her