Petter Solberg og kartleser Chris Patterson imponerte i Rally Bulgaria (Foto: Tony Welam, siste.no/ANB)
Petter Solberg og kartleser Chris Patterson imponerte i Rally Bulgaria (Foto: Tony Welam, siste.no/ANB)

Petter Solberg hyller sin nye kartleser

Var nervøs for Rally Bulgaria - nå er han et stort smil.

Østfoldingen tapte sverdslaget om andreplassen, men var likevel et eneste stort smil etter Rally Bulgaria. Det skriver siste.no.

Spydebergingen kjørte inn til sesongens fjerde pallplassering – og ikke nok med det: Tredjeplassen på bulgarsk jord synes sterkere enn de tre foregående visittene på podiet.

Helgens rally gikk ikke bare på et underlag som aldri har vært Petter Solbergs favoritt – i tillegg kom spydebergingen til Bulgaria med ny kartleser i britiske Chris Patterson.

Verdensmesteren fra 2003 innrømmer gjerne at det hersket usikkerhet i teamet foran fredagens start.

– Da vi startet rallyet, var både jeg og Chris ganske så nervøse, men han har gjort en fantastisk jobb, sier østfoldingen til wrc.com.

Intens kamp

Patterson og Solberg har åpenbart funnet kjemien – og allerede under torsdagens testkjøring var duoen raskest av samtlige. Fort gikk det også da alvoret startet.

Solberg og Patterson lå i teten gjennom hele helga, og kjempet en innbitt kamp om andreplassen mot spanske Dani Sordo helt inn i den siste fartsprøven.

Foran søndagens fire avsluttende etapper skilte det bare snaue fem sekunder dem i mellom – og avstanden krympet ytterligere da Solberg vant den første prøven.

På den neste slo imidlertid Sordo tilbake, og nærmere kom aldri spydebergingen. Til slutt skilte det snaue sju sekunder dem i mellom.

– Raskest på to prøver og nest raskest på ytterligere én. Det er vel ikke så ille, hva? Konkluderte Solberg på sin hjemmeside.

Lukter på VM-pallen

Verdensmesteren fra 2003 sanket nye poeng i VM-sammendraget – og er nå femtemann. Bare åtte poeng skiller fram til tredjeplasserte Mikko Hirvonen – og ytterligere 14 opp til Sebastien Ogier på andreplass.

Helt suveren er imidlertid Sebastien Loeb med sine 151 poeng – nesten det dobbelte av hva Solberg har.

Og nettopp Loeb har i en årrekke vært asfaltkongen i VM-sirkuset. Ikke overraskende ble det ny seier i Rally Bulgaria.

Franskmannen ledet nærmest fra start til mål – og var til slutt et lite halvminutt foran Dani Sordo.

Citroën dominerte

Sammen med Petter Solberg og nevnte Ogier sørget de to for at det ble total Citroën-dominans i årets sjuende VM-runde. Den franske bilfabrikanten hadde fire av sine biler øverst på resultatlista.

Storebror Henning Solberg og hans østerrikske kartleser Ilka Minor var nummer ti foran søndagens avslutning – og beholdt den plasseringen til slutt.

Det plasserer duoen på niendeplass i VM – med 25 innkjørte poeng. (ANB)

Her finner du Motormagasinet til siste.no: