hareide680 (Foto: TV 2)
hareide680 (Foto: TV 2)

Hareide: – Vi snakker ikke om hell i fotball

Viking kapret tre poeng etter en fantastisk snuoperasjon mot Stabæk.

Før oppgjøret mellom Stabæk og Viking på Telenor Arena lørdag talte statistikken mot Viking-seier. Hareides gutter hadde ikke vunnet på bortebane mot Bærums-laget siden 2004.

Planlagte superbytter

Godt ut i andre omgang såg det fremdeles ut som om trenden skulle fortsette, men så kom to bytter som forandre kampbildet totalt.

Og 2-0 ble snudd til 2-3.

– Mål forandrer ofte fotballkamper. 2–1 ga oss håp, vi fikk nye krefter og nye folk på banen. Byttene var planlagt på forhånd, forteller Åge Hareide til TV 2 Sporten.

Av erfaring ønsket Hareide friske ben på banen mot slutten av kampen.

– Høiland og Alexander er veldig lettbente folk og vi vet at inne i hallen her er det vondt på puste mot slutten av en kamp. Så viss vi kan komme med friske ben mot slutten ville vi uansett resultat være skarpere, mener han.

Scoret to mål på tre minutter

Mannen som i løpet av tre magiske minutter scoret to mål og snudde nederlag til seier for siddisene, heter Tommy Høiland.

Han har slitt benken en del denne sesongen, og til tross for sin innsats mot Stabæk, har han ikke tro på mer spilletid i tiden fremover - til det mener han Viking-stallen er for sterk.

– Nei, vi har en annen spiss i Patrik Ingelsten som er veldig, veldig god. Og så kommer Nevland også nå, så det blir tøff konkurranse. Men jeg skal i hvert fall stå på på treningene og gjøre det jeg kan for å få en plass i startoppstillingen, sa Høiland til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Høiland hadde ikke scoret i serien på to år før lørdagens to mål.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Tommy Høiland her!