Bert van Marwijk (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)
Bert van Marwijk (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)

Van Marwijk: - Vi er ikke redde

Nederlands landslagssjef ble irritert da han ble spurt om «Oranje» frykter Spania.

Se Nederland - Spania i vårt kampsenter og på TV 2 søndag kl. 20.30

Følg kampen i vårt livesenter

For første gang kommer et europeisk lag til å vinne VM på et fremmed kontinent. Det blir også første gang enten Spania eller Nederland vinner et verdensmesterskap. De to landene har en fotballhistorie med mange fellesnevnere.

- Spania er inspirert av Barcelona. Jeg synes Barcelona er inspirert av Johan Cruyff og Rinus Michels. Det er et kompliment til nederlandsk fotball, sier Nederlands trener Bert van Marwijk.

Frykter ikke Spania
På dagens pressekonferanse ble van Marwijk irritert da en journalist spurte om Nederland frykter Vicente del Bosque sitt mannskap.

- Vi kjenner dem. De har ingen hemmligheter for oss, og slik er det også den andre veien. Det blir en stor utfordring å spille mot dem. De har vært det beste fotballandet i verden de siste årene, men vi er ikke redde. Det sier jeg for tiende gang nå, sier van Marwijk.

Henter inspirasjon fra Cruyff og Neeskens
Nederlands trener fikk én landskamp for Nederland, og skulle egentlig vært med til VM i 1978. I det mesterskapet tapte Nederland finalen mot Argentina. Bert Van Marwijk mener Nederlands gylne generasjoner har vært en inspirasjonskilde for dagens lag.

- Jeg tenkte på det under kampen og mot slutten av kampen. Det er en inspirasjonskilde for oss, sier van Marwijk.