VINNERVILJE: Joachim Löw hyller vinnerviljen til Mesut Özil, Lukas Podolski og de andre tyske spillerne. (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)
VINNERVILJE: Joachim Löw hyller vinnerviljen til Mesut Özil, Lukas Podolski og de andre tyske spillerne. (Foto: CARL DE SOUZA/Afp)

- Vinnervilje verdig en verdensmester

Joachim Löw hyller sitt unge mannskap før semifinalen mot Spania.

Følg Tyskland - Spania i vårt livesenter fra kl. 20.30

Tyskland kom til Sør-Afrika nederlagsdømt.

Mange trodde de ville få problemer med å gå videre fra gruppespillet.

- Vinnervilje
Uten Michael Ballack, Rene Adler, Heiko Westermann og Christian Träsch, og med lite oppsiktsvekkende resultater å vise til, var det få, om noen, som nevnte Tyskland blant turneringsfavorittene.

Men anført av en strålende Mesut Özil har tyskerne kanskje imponert mest av alle på sin vei til semifinale.

England og Argentina er begge blitt ydmyket på veien til kveldens oppgjør med Spania.

- Jeg har aldri tvilt på potensialet og utviklingen til dette laget. De har vist en vinnervilje som er en verdensmester verdig, sier landslagssjef Joachim Löw.

Müller ute
Tyskerne har ikke alltid vært kjent for ro og harmoni utenfor banen. Men under Löws ledelse har det hele veien vært en god stemning.

- Det er et fint lag å jobbe med. De liker å lære, de er motiverte og jeg er veldig stolt av dem. Det har vært en fantastisk erfaring, både på og utenfor banen, skryter Löw.

I semifinalen må Löw klare seg uten Thomas Müller, som fikk sitt andre gule kort mot Argentina.

Löw må bestemme seg for hvem han vil bruke i den ledige posisjonen. Trolig faller valget på Piotr Trochowski eller Toni Kroos.

Tyskland har for øvrig resten av troppen friskmeldt. Forsvarsspillerne Samir Khedira og Arne Friedrich har slitt med småskader etter Argentina-kampen, men er klar til kamp.

Følg Tyskland - Spania i vårt livesenter fra kl. 20.30