Her er den på vei ut fra fabrikken, den siste Dodge Viper.
Her er den på vei ut fra fabrikken, den siste Dodge Viper.

Dette er den siste Dodge Viper

Etter 18 år er det slutt for superbilen.

Den har forlengst blitt et bilikon - og henger på veggen hos tusenvis av gutter og menn. Noen er også så heldige å ha den i garasjen!

Dodge Viper er en av de mest suksessrike superbilene noensinne. Men også de må en dag dø - og nå er det definitivt over og ut for Viper.

Spesiell lakkjobb

Det aller siste eksemplarer rullet ut av fabrikken i Detroit i forrige uke. Da hadde bilen vært i produksjon i hele 18 år.

Eksemplaret som satte punktum for Viper-historien var lakkert i en noe spesiell to-tone lakk. Det nærmeste vi kommer å beskrive den er vel at bilen er gullfarget og har striper i mørkere gull. Ikke etter alles smak, kanskje - men det var slik kjøperen ville ha det!

Raskest av Viper og Porsche Carrera GT? Klikk her

Ingen oppfølger

Ekteparet Wayne og D'Ann Rauh har verdens største private samling av Vipere. De har over 40 modeller - og dermed syntes også produsenten at det var bare rett og rimelig at de også fikk kjøpe den siste bilen som rullet av samlebåndet.

Viper får altså ikke noen oppfølger nå. Timingen for biler som dette kan ikke akkurat kalles optimal. Chrysler forsøkte en periode å selge ut rettighetene til Viper, men droppet det etter at interessen var temmelig laber. Men det utelukkes ikke at Viper kan få en arvtager om noen år, kanskje da som elbil.

LES OGSÅ: Dette er sportsbil til halv pris

Synes du det er trist at Viper forsvinner? Si din mening i kommentarfeltet under: