audi_a1_metroproject_quattro2
audi_a1_metroproject_quattro2

Audis minstemann i verstingversjon

Nye A1 kommer også i S1-utgave

I september kommer de første bilene ut til forhandlerne - og der blir de neppe stående lenge. Interessen rundt nye Audi A1 er nemlig stor og importøren regner med å selge 600 biler fra september og ut året.

De første prøvekjøringene av bilen gir tommelen opp - og kombinert med svært aggresiv prising tyder veldig mye på at A1 kommer til å bli en av bestselgerne i sitt segment.

En annen rimelig bil - sjekk prisen på denne Mercedesen

Altfor kjedelig?

De aller fleste kundene kommer nok til å velge bilen med fornuftig 1,6-liters dieselmotor. Men synes du det blir altfor kjedelig, kan du glede deg over at A1 også kommer i verstingversjon, som på "Audisk" selvfølgelig heter S1.

Audi-sjef Rupert Stadler har nemlig bekreftet at S1 skal i produksjon.

180 eller 200 hk?

- Sportslighet er en viktig merkevarestyrke for Audi og vi har klare ideer for A1 i denne sammenhengen, sier Stadler til engelske Autocar.

Mye tyder på at S1 skal vises første gang på bilutstillingen i Paris til høsten. Det er ennå ikke offisielt hva som blir å finne under panseret, men det blir helt sikkert velkjente saker fra VW-hyllene. Det blir spekulert i både 180-hesters 1,4-liter - og 2-liters TFSI som akkurat skal kunne få plass sidelengs under A1-panseret.

Bruktimport: Gjør et kupp på Audi A2

Varm mottagelse

Audi har aldri tidligere solgt så mange eksemplarer den første måneden av noen modell som de har gjort med A1. Her er det allerede ventelister i flere markeder.

Med det ligger Audi an til å klare sitt svært ambisiøse mål om å selge én million biler i 2010. I tillegg til A1, skal modeller som A7 og nye A8 bidra til det. Spesielt bra går det i Kina, der var økningen i mai i år 40 prosent opp i forhold til samme måned i 2009.

LES OGSÅ: Denne A1-en ble solgt for over tre millioner kroner

Audi-A1-eksteriør
Audi-A1-eksteriør