Bugatti Veyron_Super_Sport_1
Bugatti Veyron_Super_Sport_1

Dette er verdens raskeste bil

431 km/t - nå er den på plass i Guinness rekordbok.

Ehra-Lessien er Volkswagens testbane for topphastighetsforsøk. Der har denne Bugatti Veyronen nettopp satt ny verdensrekord med en toppfart på 431 km/t! Dette er den nye verstingutgaven som har fått navnet SuperSport.

Slike rekorder medfører at du må kjøre en oppgitt strekning to ganger innen en viss tidsfrist, slik at du ikke skal få fordel av for eksempel medvind.

Topphastighetspilot

Det var topphastighetspiloten Pierre Henri Raphanel satt bak spakene. Det første forsøket lød på 427,933 km/t, og det andre på hele 434,211 km/t!

Offisielle representanter for TÜV og Guinness regnet seg fram til en gjennomsnittshastighet på 431,072 km/t - og det er ny verdensrekord!

– Vi trodde kanskje at vi kunne klare et snitt på 425 km/t. Men forholdene var perfekte og dermed klarte bilen å yte litt ekstra, sier sjefsingeniør Wolfgang Schreiber.

LES OGSÅ: Topp 10 raskeste biler

Bare 30 eksemplarer

Prisen for den nye Veyron-utgaven blir snaue to millioner dollar, og du kan pluss på ytterligere to millioner dollar hvis du vurderer å ta den ut på norske skilter.

Vi blir hvisket i øret at det kun kommer til å bli produsert 30 eksemplarer, så nå må du ikke sitte her på internett og glane - løp og still deg i kø for å få kjøpt supermodellen av verdens raskeste superbil!

veyronss-550x305
veyronss-550x305

Les her om verdens raskeste nordmann

Hvor fort tror du verdens raskeste bil går om ti år? Skriv i kommentarfeltet under!