Bastian Schweinsteiger og Philipp Lahm (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)
Bastian Schweinsteiger og Philipp Lahm (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)

Her er Sembs drømmelag

Spillere fra Spania, Nederland og Tyskland dominerer Nils Johan Sembs drømmelag så langt i VM.

VM begynner å dra seg til. Tirsdag er det duket for den første semifinalen mellom Nederland og Uruguay, mens Tyskland barker sammen med Spania på onsdag.

I takt med at det står mer og mer på spill i kampene har også VMs profiler begynt å vise seg frem. Nils Johan Semb har satt opp flere drømmelag i løpet av VM. Før semifinalen domineres drømmeelleveren hans av spillere fra Spania, Tyskland og Nederland. Kanskje ikke så rart, siden alle tre lagene har vist solide takter i mesterskapet.

Iker Casillas var helt avgjørende for å Spania tok seg videre fra åttedelsfinalen mot Paraguay. Real Madrid-keeperen har vært stødig i hele turneringen, men var avgjørende mot Paraguay. Casillas har spredt trygghet i Spanias bakre rekker. Det blir avgjørende når Spania møter Tyskland.

Tyske åpenbaringer
Anført av Bastian Schweinsteiger har Tyskland vist at laget står for alt annet enn tysk maskinfotball. Mesut Özil har vært en åpenbaring i VM, og den Gelsenkirchen-fødte teknikkeren blir en viktig brikke i Tysklands marsj mot VM-finalen. Dessverre for Tyskland må Thomas Müller stå over semifinalen på grunn av to gule kort. Müller og Özil har vært symbolene på Tysklands nye ungdomslinje, der fart, teknikk og kreativ kraft har vært tre av nøkkelordene.

Det gjør at duoen er selvskreven i Sembs drømmeellever. Der er også den nederlandske duoen Wesley Sneijder og Arjen Robben.

Her er Sembs drømmeellever før semifinalene:

Keeper: Iker Casillas
- Casillas har bare blitt bedre og bedre i turneringen. Matchvinner med strafferedning mot Paraguay. God på det meste en keeper skal være god på. Gjør de ekstra redningene som et mesterlag er avhengig av.

Høyreback: Sergio Ramos
- Har vokst utover i turneringen. Kjempegod i kampen mot Paraguay. Har god kontroll defensivt, og har også vist seg som en angrepsback i de siste kampene. Stormer oppover høyresiden når sjansen byr seg. Real Madrid-spilleren får bryne seg på Lukas Podolski i semifinalen.

Midtstopper: Lucio
- Lucio er selvskreven på dette laget. Han er den beste stopperen i VM. Lucio er det nærmeste man kommer en komplett midtstopper. Får sjelden gule kort, og er sterk i duellspillet.

Lucio  (Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS)
Lucio (Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS)

Midtstopper: John Mensah
- Til tross for VMs dårligste straffespark synes jeg Mensah har vært outstanding. Råsterk midtstopper som har bundet Ghanas forsvar sammen.

Venstreback: Philipp Lahm
- En av VMs beste spillere. Jeg har flyttet Lahm over på venstresiden for å få plass til Ramos på høyrebacken. Lahm har vært solid både offensivt og defensivt. Leder Tyskland med naturlig autoritet.

Sentral Midtbane: Bastian Schweinsteiger
- Schweinsteiger har hatt en stor turnering. han var fantastisk god mot Argentina, og ser ut til å bli en av VMs største profiler. Schweinsteiger topper også assist-statistikken i VM sammen med Thomas Müller, Mesut Özil og Kaká. Drivende god mot Argentina, og mister sjelden ballen.

Sentral Midtbane: Wesley Sneijder
- Sneijder er både målscorer og tilrettelegger. Har en giftig link med Arjen Robben. En av de beste spillerne i Europa denne sesongen. Gode offensive valg og et godt skuddbein gjør denne mannen til hjernen i Nederlands offensive spill.

Venstrekant: Arjen Robben
- Kom seint, men kom med brask og bram. Helt avgjørende for et Nederland-lag som ikke har imponert meg særlig. Har en avgjørende link med Sneijder. Vanskelig å stoppe når han kommer i fart. Har spilt på høyresiden i VM, der han ofte skjærer inn og curler ballen i lengste hjørne. Varierte med hell mot Slovakia. Et konstant uromoment for motstandernes backer.

Offensiv midtbane: Mesut Özil
- Kreativ, smart og kvikk. Har en fantastisk teknikk. Behandler ballen med kjærlighet. Alltid tidlig ute i Tysklands kontringer.

Mesut Özil (Foto: Matt Dunham/Ap)
Mesut Özil (Foto: Matt Dunham/Ap)

Høyrekant: Thomas Müller
- Enda yngre enn Özil. Har scoret viktige mål, og tar alltid gode, fornuftige valg. Åpnet scoringsballet mot Argentina og topper poengligaen i VM.

Spiss: David Villa
- Udiskutabel på topp. Kommer alltid til mange sjanser. Har scoret fem mål, og er med det VMs toppscorer. Får trolig sjansen som midtspiss mot Tyskland.

 David Villa (Foto: JUAN MABROMATA/Afp)
David Villa (Foto: JUAN MABROMATA/Afp)

Benk: Maarten Stekelenburg, Joan Capdevila, Diego Forlan, Lionel Messi, Miroslav Klose og Robinho.