Tidligere direktør Robert Hermansen.  (Foto: TV 2)
Tidligere direktør Robert Hermansen. (Foto: TV 2)

Store Norske vil ha etterforskning

Store Norske ønsker å få etterforsket om det har skjedd ulovligheter etter TV 2s reportasjer om kritikkverdige forhold i selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag leverte det statlige gruveselskapet en anmeldelse til Sysselmannen på Svalbard. Anmeldelsen gjelder inngåelser av avtaler mellom selskapet og underleverandører, og retter seg ikke mot bestemte foretak eller personer.

– Det stemmer at ingen er navngitt i anmeldelsen vi har levert Sysselmannen. Men det er funn og forhold som er gjort i rapporter om avtalene som vi ønsker å få etterforsket, sier administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske til NRK.

TV 2 Nyhetene har over flere reportasjer avdekket hvordan tidligere administrerende direktør i selskapet, Robert Hermansen, har inngått flere kontrakter som blir omtalt som uforståelig dyre.

Les også:

Robert Hermansen vil kjempe mot anklagene
Hermansens avtaler blir politisak
Tidligere gruvedirektør jobber som konsulent for underleverandør
Hermansen trekker seg fra alle verv

Hermansen kritiseres

Robert Hermansen har fått kraftig kritikk i to granskningsrapporter som blant annet gjelder kontraktsinngåelsene. Hermansen skal ha stått i et personlig bekjentskapsforhold til flere av underleverandørene.

Sysselmannen på Svalbard har ikke kapasitet til å behandle saken og vil derfor sende den videre til statsadvokaten i Troms og Finnmark, melder Svalbardposten.

Les mer om saken:

Hermansen ville kjøpe Store Norske
Store Norske-direktør kritisk til Hermansens kjempekontrakt
Nekter å vise kvitteringer på låneavtaler
Ti millioner kroner sporløst borte

(TV 2©NTB)