Frykter at pasienter vil hope seg opp

Arbeidsgiverforeningen Spekter frykter at ferdigbehandlede pasienter må bli unødig lenge på sykehus på grunn av streiken, som mandag ble trappet ytterligere opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen rundt 350 personer i helsesektoren i Tromsø, Trondheim, Førde, Kristiansand og Oslo er tatt ut i streik.

I første omgang var det stort sett portører, helsesekretærer, audiografer, kokker, hjelpepleiere og administrativt personale som ble tatt ut, men fra mandag er også ambulansefolkene tatt ut i streik.

Arbeidsgiverforeningen Spekter fikk mandag bekymringsmeldinger fra flere av sykehusene som følge av at ambulansestreiken.

– De er bekymret for at det i løpet av et par dager hoper seg opp med utskrivingsklare pasienter fordi de streikende ikke kjører pasienter tilbake til sykehjem eller andre lavere behandlingsnivåer. Flere sykehus melder om opphopning slik at de ikke kan ta inn nye pasienter, sier viseadministrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.

Arbeidstakerorganisasjonen Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) ønsker å legge mer press på arbeidsgiveren. Men de understreker at det er utarbeidet egne retningslinjer for streiken i ambulansetjenesten for å ivareta hensynet til liv og helse og ikke svekke beredskapen. (©NTB)