Veigar Páll Gunnarsson (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Veigar Páll Gunnarsson (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
IKKE KLARE: Pontus Farnerud og Daniel Nannskog. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
IKKE KLARE: Pontus Farnerud og Daniel Nannskog. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Gunnarsson-hattrick da Stabæk vant

Veigar Páll Gunnarsson har scoret ett spillemål og to straffemål da Stabæk slo Molde 4-3 i Telenor Arena.

Stabæk - Molde 4-3

Veigar Páll Gunnarsson og Stabæk hadde full kontroll på Molde i Telenor Arena, men bæringene gjorde det unødvendig spennende for seg selv mot slutten av kampen. To reduseringer av henholdsvis Aksel Berget Skjølsvik og Baye Djibi Fall.gjorde at panikken begynte å bre seg i Stabæk-laget i hektiske sluttminutter.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Espen Hoff scoret et fantastisk mål halvveis i andre omgang. Hoff skrudde ballen i lengste kryss fra rundt tjue meter. Han rangerer scoringen som en av de beste i karrieren.

- Det er fantastisk. Jeg øver mye på det, uten å overdrive, sier Hoff.

- Har du noen gang scoret et like flott mål?

- Den er nok høyt oppe, sier Hoff.

Se scoringen i videovinduet under!

437935

Rolig åpning
Molde og Stabæk åpnet forsiktig i Telenor Arena. Ingen av lagene maktet å etablere trykk fremover, og banespillet var preget av mye upresist pasningsspill.

Etter ni minutter fikk Jon Knudsen erfare Baye Djibi Falls duellstyrke. Knudsen gikk ned for telling i den tøffe duellen, og hev etter pusten.

I det 13. minutt eksploderte kampen. Stabæk ble først tildelt et tvilsomt straffespark da Jan Kjell Larsen fanget ballen i duell med Espen Hoff. Molde-keeperen var først på ballen, men tok med seg Hoff etterpå.

Veigar Páll Gunnarsson scoret sikkert fra elleve meter.

Bare minutter etter Stabæk-scoringen utlignet Daniel Berg Hestad for bortelaget. Berg Hestad raget høyest på en corner, og knuste Mikkel Diskerud i luften. Knudsen var sjanseløs på Berg Hestads heading.

Molde fikk blod på tann av scoringen. Etter 15 minutter fikk Magne Simonsen drømmetreff fra 25 meter. Ballen traff tverrliggeren med voldsom kraft, men dessverre for Molde spratt ballen ut i feltet i stedet for i mål.

Nok en Larsen-blemme
Jan Kjell Larsen har gjort store keepertabber før, og gjorde nok en blemme etter tjue minutter. Molde-keeperen ga en svært unødvendig retur på et innlegg fra Bjarni Ólafur Eiríksson. Veigar Páll Gunnarsson var som vanlig våken, og styrte ballen opp i nettaket fra kort hold.

Pape Paté Diouf har vært skadet i store deler av vårsesongen. Like før pause pådro senegaleseren seg noe som kunne minne om en strekk. Det betyr nye uker på sidelinjen for Diouf. Bjørn Runström erstattet Diouf. På overtid av overtiden i første omgang viste Djibi Fall styrke da han vendte vekk en Stabæk-forsvarer inne i 16-meteren, men skuddet gikk langt over.

Etter hvilen var Molde best i åpningskvarteret, men det var Stabæk som scoret målene. Først la Veigar Páll Gunnarsson på til 3-1 på straffespark. I forkant ble Mikkel Diskerud felt av Vegard Forren etter en Zidane-piruett.

Like etterpå økte Espen Hoff til 4-1 med en perle i lengste vinkel. En klassescoring av den tidligere Lyn-spilleren.

Sterkt Molde-comeback
Aksel Berget Skjølsvik kom inn etter 78 minutter, og innbytteren brukte ikke lang tid før han tegnet seg på scoringslisten. Skjølsvik-scoringen burde vært annullert, da han stod i offside i forkant.

Molde var på hugget i denne perioden, og reduserte nok en gang ved Baye Djibi Fall etter 86 minutter. Spissen avsluttet nydelig ned i lengste hjørne med venstrefoten etter en flott vending i 16-meteren.

En heroisk sluttspurt til tross - Molde kjemper i bunnen av Tippeligaen og må tette igjen bakover dersom det ikke sesongen skal bli en kamp for å overleve i Tippeligaen.

Stabæk (4-4-2): Knudsen - Hedenstad, Høiland, Gromstad, Eiríksson - Hoff, Hauger, Diskerud, Diogo - Hulsker, Gunnarsson

Molde (4-3-3): Larsen - Simonsen, Steen, Forren, Rindarøy - Thioune, Berg Hestad, Holm - Moström, Fall, Diouf