Gravemaskin
Gravemaskin

Kjørte Finland på langs i gravemaskin

Tapte veddemål på Facebook. Toppfart kun 4 km/t! Så lang tid tok det:

Finske Jukka Mutaten, eller bare "Gravemaskin-Mutanen" som han er kjent som i Finland, startet et veddemål på Facebook. Fikk han over 50.000 venner, så skulle han kjøre Finland på langs i gravemaskinen sin!

Vi i Broom vet ikke om vi skal definere det som tap eller seier av veddemålet - men han fikk i hvert fall over 100.000 fans! Og da var det bare å starte opp og sette i gang.

Toppfart 4 km/t...

Gravemaskin 2b
Gravemaskin 2b

Jukka jobber som selger og mekaniker på nettopp gravemaskiner, og til sin episke reise brukte han sin kinesiske Sunaward SWE 17B.

Han startet helt sør i Finland i Hanko, og kjørte helt nordover til skistedet Kuusamo. Dette ble selvfølgelig verdensrekord.

Toppfarten på maskinen er kun 4 km/t, så det ble tidlig klart at dette kom til å ta tid. Og det gjorde det, en måned, eller nærmere bestemt 29 dager!

Bøyer oss i støvet!

Underveis ble Jukka og gravemaskinen hans rikskjendiser i Finland. Overalt hvor han kom ble det folkemengder, unger som skulle ha autografen, og presse som skulle intervjue. Et sted ble det til og med så mye folk at han måtte sakte farten!

Så stort inntrykk gjorde det at gravemaskinens sjef tok seg turen helt fra Kina for å se målgangen i Kuusamo.

Vi i Broom må bare bøye oss i støvet over denne prestasjonen, dette er imponerende!

Hva synes du om Jukka og gravemaskinen hans? Skriv i kommentarfeltet under!

Her setter nordmannen fartsrekord i Finland!