BLØDDE KRAFTIG: Johannesen hadde stikkskader og blødde kraftig da han stoppet bussen på Gyldenpris i Bergen. Han døde senere av skadene.  (Foto: Politiet / Sindre Raknes)
BLØDDE KRAFTIG: Johannesen hadde stikkskader og blødde kraftig da han stoppet bussen på Gyldenpris i Bergen. Han døde senere av skadene. (Foto: Politiet / Sindre Raknes)

Drapsvåpenet trolig funnet i Bergen

Politiet mener at de har funnet kniven som ble brukt i drapet på 35-årige Trond Kristian Johannessen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kniven ble funnet av dykkere ved kaia på Damsgård i Bergen søndag formiddag, melder NRK.

Den eldste av de to brødrene som er siktet for drapet, pekte ut stedet han dumpet kniven, som ligger like ved det antatte åstedet.

– Den stemmer overens med beskrivelsene han har gitt av våpenet, samt at den lå i området han beskrev, så vi regner med at det er rett kniv, sier politioverbetjent Bent Raknes i Hordaland politidistrikt til NTB.

Les også: Mann tilstår drap i Bergen: – Han har følt en enorm skyldfølelse

Tilståelse

Begge de to siktede brødrene, som er 29 og 35 år, nektet først for drapet. Fredag kom den eldste broren med en tilståelse. 29-åringen nekter fortsatt enhver befatning med drapet.

– Vi skal avhøre ham på mandag, sier Raknes og legger til at det fortsatt er mange detaljer som skal verifiseres før politiet konkluderer i saken.

Vitner observerte de tre i en krangel like før drapet 25. juni. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde Trond Kristian Johannessen som følge av stort blodtap etter å ha blitt stukket med et stikkvåpen i halsregionen.

Blødde kraftig

Det var fredag i forrige uke den blødene mannen forsøkte å ta seg inn i en buss ved Puddefjordsbroen på Laksevåg i Bergen. Det viste seg at han hadde alvorlige skader i halsen.

Utenfor bussen fikk han førstehjelp av vitner. En kvinne brukte et sjal for å stanse blødningene.

Etter noen minutter kom politi ambulanse. Johannessen ble sendt til Haukeland sykehus, men livet sto ikke til å redde.

(NTB / TV 2)