Misjonær nektes å komme hjem til Norge

Da familien Enconado ville flytte hjem til Norge etter 15 års misjonærvirksomhet på Filippinene, fikk ikke faren oppholdstillatelse fordi inntekten er for lav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roberto og Heidi Enconado reiste til Filippinene umiddelbart etter at de giftet seg for 15 år siden, og fikk tre barn der mens de arbeidet som misjonærer.

Men da de skulle flytte hjem til Drammen fikk Roberto Enconado avslag på søknaden om oppholdstillatelse fordi misjonærlønna i slummen i Manila ikke er nok for Utlendingsdirektoratet, skriver Vårt Land.

UDI tok sin beslutning i henhold til en lov som ble vedtatt under Bondevik II-regjeringen for å motarbeide tvangsekteskap, og som stiller strenge krav til inntekt for norske borgere som vil hente utenlandske ektefeller til Norge.

Familien har arbeidet for De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM) på Filippinene og er fortsatt tilknyttet pinsekirken i Drammen.

- Denne saken har opprørt meg. Her blir en familie splittet som har gjort en kjempejobb i utlandet. Jeg hadde trodd at det var helt opplagt at han skulle få opphold på humanitært grunnlag, sier stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF). (©NTB)